Heb jij schoolgaande kinderen? Dan staat je de komende maand ongetwijfeld het jaarlijkse kerstfeest te wachten. En bij deze geef ik je dan ook 10x inspiratie voor het Kerstdiner op school! Deze kersthapjes traktaties zijn tevens ook heel leuk om samen met de kids te maken!

Kersthapjes Traktaties voor school maken

Tijdens het kerstdiner op school nemen kinderen dikwijls zelf hun ‘avondeten’ mee. Om het makkelijk en leuk te houden mogen dit gerust kleine borrelhapjes zijn. Voor papa en mama is dit ook heel leuk, want terwijl de kids op school genieten, genieten wij ook van een borrelplankje (na afloop). Ik deel dan ook 10x inspiratie voor kersthapjes voor kerstdiner op school. Van een stukje kaas en bladerdeeghapjes, maar ook mini pizza’s of zelfs soep met balletjes uit een beker.

Kun je tevens wat inspiratie gebruiken bij het samenstellen van het kerstdiner? Neem hier een kijkje bij onze (gebundelde) Kerst Recepten.


10x Kersthapjes voor kerstfeest op school maken:


1. Kaas Kerstfiguurtjes

Dit is wellicht het meest eenvoudige kersthapje dat je kunt maken! Zorg voor een (dun) plat stuk kaas en steek hier met kerst uitsteekvormpjes verschillende kerstfiguurtjes uit! Ook een leuk idee voor een kerstborrel of voor op een kaasplankje!


2. Zanddeeg Kerstkoekjes met glazuur

Zanddeeg koekjes maken is altijd leuk! Ga speciaal voor kerst aan de slag met twee kleuren kerstkoekjes met glazuur en decoreer deze naar wens. Uiteraard geef je dan ook een (paar) koekjes mee aan je kind voor het kerstdiner op school. Ook leuk als traktatie voor de hele klas natuurlijk!


3. Mini Kerstpizza’s

Heel veel kids zijn dol op pizza! Dus laat ze hun eigen Mini kerstpizza’s samenstellen en meenemen voor het kerstdiner! De variatiemogelijkheden zijn eindeloos en de pizza’s kun je warm of koud opeten!


4. Gingerbread huisjes

Doe deze kerst iets goed en ga koekjes of taarten bakken! Deze Gingerbread koekjes zijn niet alleen heel lekker om te serveren tijdens de feestdagen, maar er zit ook een mooie boodschap aan vast.


5. Kerstster van bladerdeeg en mini worstjes

Okee deze kerstster van bladerdeeg en mini worstjes is misschien te groot om mee te nemen naar school. Maar papa en mama en eventuele broertjes of zusjes kunnen natuurlijk thuis ook meegenieten van deze traktatie voor kerst. Breek dus gerust een stukje af van kerstster en pak in voor het kerstdiner op school.


6. Komkommer Kerstboom

Je kunt je kind altijd wat snoepgroenten meegeven voor tijdens het kerstdiner! Maar je kunt van komkommers ook lange dunne linten schaven en deze komkommer kerstbomen maken. Gebruik hiervoor een mandoline of kaasschaaf. Rijg de linten op sateprikkers en zet vast met een extra stukje komkommer, kaas of zelfs worst als voet en piek van de boom.


7. Kerstkoekjes met chocolade en sprinkles

Heb je koekjes en chocolade in je voorraadkast staan? Smelt de chocolade au-bain marie en dip hier wat koekjes in. Spreid uit over een stuk bakpapier en bestrooi met kerst sprinkles. Laat opdrogen en je hebt een supersnel en eenvoudig zoet hapje voor kerst. Heel erg lekker met bijv. Speculoos koekjes, Oreo Koekjes, maar ook rijstwafels of digestive biscuit.


8. Pizza Kerstboom

Deze Pizza Kerstboom neemt gerust een hele bakplaat in beslag en is een super borrelhapje voor hele klas zeg maar! Met een vulling van spinazie, kaas, knoflook en paprikapoeder. Laat de kids een ‘takje’ afbreken en verorberen tijdens hun schooldiner.


9. Groentesoep met balletjes

Dit is echt de favoriete soep van mijn kinderen. Heerlijk wat groenten, met kleine gehaktballetjes en letter of figuur vermicelli! Lekker speels maar ook hartverwarmend aan tafel! En dan lijkt het geheel toch een klein beetje op een echt diner.


10. Rendier Marshmallows

Deze zoete traktatie is ook heel erg leuk om te maken voor kerst en ook tevens een fijn dessert voor het kerstdiner op school. Maak deze rendier marshmallows met chocolade, pretzels en rode M&M neus.


BONUS: 5x Bento Box maken

Ik maakte al eens eerder een uitgebreid artikel met heerlijke Bento Box inspiratie. Een goedgevulde broodtrommel voor jong en oud eigenlijk en ongetwijfeld ook lekkere inspiratie voor kersthapjes voor het kerstdiner op school. Neem er gerust even een kijkje.


Tot zo ver 10x inspiratie voor kersthapjes voor kerstdiner op school. Ik hoop dat jij (en je kind) er net zoveel plezier aan beleeft om deze hapjes te maken. En uiteraard veel plezier voor de kids op deze feestelijke avond! Neem hier een kijkje bij nog veel meer van onze #kidsproof recepten op de site!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van een van deze kersthapjes voor kerstdiner op school.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago