Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept voor jullie! Het is er eentje uit de midden-Oosterse keuken en heeft een heel hoog ‘Ottolenghi’ gehalte. Deze geroosterde wortel met yoghurt en dukkah serveer je het liefst met pita broodjes. Voor extra eiwitten kun je er zelfs nog falafel of hummus bij serveren. Enjoy!
Dit is zo’n recept waarbij je de groente echt een hoofdrol laat spelen! Die -toch wel vrij Hollandse winterpeen – steek je even in een heerlijk Midden-Oosters jasje door te serveren met een frisse citroen yoghurt en kruidige specerijen die je meevoeren naar verre oordern. Het is een heerlijke hartige maaltijd waar je een stukje vlees totaal niet bij zult missen. Je serveert deze geroosterde wortel met (uitgehangen) dikke yoghurt en een krokante topping genaamd ‘Dukka’ bestaande uit noten en specerijen.
Onderstaand recept voor geroosterde worteltjes met yoghurt en dukkah is er eentje die je zomaar in de winkels en restaurants van Ottolenghi tegen zou kunnen komen. Alle smaken komen namelijk perfect samen en veeg je zo met een stukje pita van je bord in je mond. Om de bekende chef nog meer eer aan te doen heb ik dan ook nog meer lekkere recepten a la Ottolenghi voor je op de website staan. Maak bijvoorbeeld ook eens:
Dit recept voor geroosterde wortel met yoghurt en dukkah had er zo eentje van Ottolenghi kunnen zijn. Je kunt bospeen of gewone worteltjes gebruiken. Maar gezien het winterseizoen gebruik ik een budgetvriendelijke zak met (kromme) winterpenen. De zachte groenten met de lobbige yoghurt, frisse smaken , gegrituurde uitjes en krokante notenmelange maakt het een fantastisch gerecht om te delen met elkaar.
Extra:
Eet smakelijk!
* gebruik voor dit recept echte lekkere dikke yoghurt zoals Griekse yoghurt, Turkse of Bulgaarse kan ook. Helemaal geweldig is om hier vooraf hangop of labneh maken.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Levantijnse geroosterde wortels met yoghurt en dukkah.
Pasta is wereldwijd geliefd en bekend, daarom is 25 Oktober uitgeroepen tot World Pasta Day!…
Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit 'cinnabon' ontbijt geef je deze…
De herfstvakantie is inmiddels alweer begonnen en voor veel ouders betekent dit dagjes uit met…
Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween…
Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…
Binnenkort is het zover: Halloween! Dit is toch wel een van mijn favoriete feestjes, want dan…