Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel, blauwe kaas en hazelnoten. Heerlijk als warme lunch en boordevol vitamientjes. En zo komen die spruitjes vanzelf ook eens een keertje op je bord!
Dit is een lauwwarme, vegetarische salade met lekkere seizoensproducten: hazelnoot, spruitjes en bijpassende bataat (zoete aardappel), kaneel en blauwe kaas. Deze geroosterde spruitjessalade serveer je met een eigengemaakte honing-mosterdvinaigrette en is een typisch gerecht voor een herfstachtige of winterse avond. TIP: Check hier 10x lunch recepten met zoete aardappel.
“Ieeeehw, als we spruitjes eten, dan eet ik niet mee hoor!!!” Ik hoor het me nog zeggen als klein meisje tegen mijn moeder. Mijn zus was helaas wel gek op spruitjes dus af en toe moest ik er toch aan geloven. Ik verbaas me steeds vaker over dat smaak zo verandert in de loop van de jaren: inmiddels eet ik spruitjes, bonen, olijven en courgette alsof m’n leven er vanaf hangt en zelfs af en toe een stamppotje op zijn tijd. Jup, allemaal producten waar m’n moeder vroeger echt niet mee aan hoefde te komen. Gelukkig maar, want het brengt zoveel meer variatie in de keuken. En zo dus ook met spruitjes!
Kun je geen genoegen krijgen van dit soort heerlijke en vullende maaltijdsalades? Maak dan ook eens een Caesar’s salade met aardappel, ei en spek, of ga voor een pompoensalade met freekeh. Wat dacht je van deze linzensalade met rode biet of een spinaziesalade met wortel en quinoa. Stuk voor stuk heerlijke en gezonde salade recepten om deze winter mee door te komen!
Deze heerlijke winterse geroosterde spruitjes salade met zoete aardappel is perfect voor een dagje zonder vlees. Dit groente gerecht met kaas, hazelnoten en een snuf kaneel doet het perfect als warme lunch of licht diner. Ga jij het recept ook eens proberen?
Ingrediënten honing-mosterdvinaigrette:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit vegetarische recept voor geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel wilt gaan maken.
Het is hartje winter dus hoog tijd voor een winters gerechten met boerenkool, zoals deze vegetarische…
Het najaar en wintermaanden zijn HET seizoen voor bakrecepten met appels maken. Deze zijn momenteel…
Tijdens het koude weer, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan…
Zijn jullie ook zo dol op gnocchi? De zachte Italiaanse deegkussentjes combineren uitstekend met bijvoorbeeld…
Zijn jullie ook zo dol op hummus? Niet alleen heerlijk om je pitabrood in te…
Goede voornemens, of niet... het nieuwe jaar is inmiddels aangebroken, dus heb ik een overheerlijk…