Zijn jullie ook zo dol op zoete aardappels? Voor deze Meatless Monday maakte ik gepofte zoete aardappel, gevuld met onder andere geroosterde boerenkool, feta-crème en avocado. Een heerlijke vegetarische maaltijd boordevol vezels en vitamines!

Zoete aardappels poffen in de oven

Dit recept klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het totaal niet. Hou alleen wel rekening met zo’n drie kwartier oventijd voor de zoete aardappels poffen in de oven, maar in de tussentijd kun je mooi de rest voorbereiden. Je kunt dit recept uiteraard ook bereiden met grote gewone aardappels, net wat jij wilt. Maar het is een heerlijk glutenvrij en vegetarisch recept om van te smullen. Wist je dat boerenkool een ontzettend gezonde groente is waar je heel veel lekkere recepten mee kunt maken? Zet jij dit ook op tafel vanavond?

Nog meer recepten met zoete aardappels

Met zoete aardappel kun je zoveel verschillende soorten gerechten bereiden. Je kunt ze eigenlijk bereiden net als gewone aardappels en dus koken, frietjes van bakken, poffen, maar ook een gratin van maken etc. Daarnaast doen ze het ook heel goed als romige vulling voor soepen. Check hier nog veel meer lekkere recepten met deze oranje groente. Ja, groente ja, want ondanks zijn naam is de zoete aardappel geen aardappel.


Print

Recept: Gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor deze Meatless Monday maakte ik gepofte zoete aardappel, gevuld met onder andere geroosterde boerenkool, feta-crème en avocado. Een heerlijke vegetarische maaltijd boordevol vezels en vitamines!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 55 min.
  • Total Time: 55 min.
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 4 mediumgrote zoete aardappels
  • 3 handen boerenkool
  • 1 bosui
  • 1 avocado
  • 100 gram feta
  • 6 halve zongedroogde tomaten
  • 2 el. pompoenpitten
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht) Celsius.
  2. Was en boen de schil van de zoete aardappels. Prik met een vork rondom enkele gaatjes in de zoete aardappels. Vet ze vervolgens in met flink wat olie en leg in een ovenschool.
  3. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Hou in de tussentijd goed in de gaten. Als je oven groot genoeg is, plaats dan na 30 minuten een stuk bakpapier op het ovenrooster met daar de boerenkool op verspreid. Deze rooster je de laatste 15 minuten van de oventijd mee. Als je oven niet groot genoeg is, rooster de boerenkool dan zodra de zoete aardappels gaar zijn.
  4. Tijdens de oventijd kun je alvast aan de slag met de rest. Meng in een kom de feta met 40 ml. water. Met een staafmixer, mix je dit tot een egaal geheel. Zet de feta-crème nog even in de koelkast.
  5. Schil en snij de avocado in plakjes. De zongedroogde tomaten snij je heel fijn en de bosui in dunne ringen.
  6. Zodra de boerenkool en zoete aardappels gaar zijn, snij je de zoete aardappels voor de helft in in de lengte. Trek ze voorzichting een beetje open om te kunnen vullen. Plaats de zoete aardappels op een bord en vul met de bosui, avocado, zongedroogde tomaat, pompoenpitten, boerenkool en naar eigen smaak nog peper en zout. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago