Voor de Meatless Monday van vandaag combineerde ik het beste van 2 werelden: namelijk de oer-Hollandse koolraap met een lekker kruidige Aziatische gele curry met paprika,  kikkererwten en rijst. Dit is een kleurrijke vegan maaltijd vol groenten en peulvruchten.

Aziatische gele curry met paprika

Ik vind het altijd leuk om ingrediënten uit te proberen waar ik niet zo vaak mee heb gekookt. Vaak zijn dat eigenlijk ook wel echt de ‘vergeten groenten’, zoals knolselderij, pastinaak en aardpeer. En deze keer was dat koolraap, waar ik zelfs nog nooit eerder mee had gekookt. Een echte wintergroente, en gezond ook want koolraap zit vol vitamine C. De smaak van koolraap is mild, zelfs een beetje zoetig en past perfect bij deze gele curry met paprika en kikkererwten.

Nog meer recepten met vergeten groenten

Heeft deze gele curry met paprika en koolraap jou ook zo goed gesmaakt? En ben je nu ook enthousiast geworden om (weer) eens te koken met die vergeten groenten? Eerder maakte ik onder andere deze pastasalade met knolselderij en kruidenkaas. Maar laten we ook deze aardperensoep met salie en Parmezaanse kaas nog eens een keer aanhalen. Of wat dacht je van deze lekkere ovenschotel met gnocchi en raapstelen? Ook echt zo’n vergeten groente, althans, in mijn keuken dan! Geniet dus heerlijk van nog meer recepten met vergeten groenten.


Print

Recept: Gele curry met paprika en koolraap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag combineerde ik het beste van 2 werelden: namelijk de oer-Hollandse koolraap met een lekker kruidige Aziatische gele curry met paprika,  kikkererwten en rijst. Dit is een kleurrijke vegan maaltijd vol groenten en peulvruchten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 200 gram rijst (ik gebruikte meergranen rijst)
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 500 gram koolraap
  • 200 gram kikkererwten (uit blik of pot), uitgelekt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el. gele currypasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • 5 takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • Chiliflakes indien gewenst
  • 2 el. kokosolie

Instructions

  1. Schil de uien en snij in dunne, halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de paprika en snij in reepjes. De koolraap schil je en snij in blokjes of repen. Knip of snij de blaadjes koriander alvast fijn.
  2. Verwarm de kokosolie in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en na een paar minuten ook de paprika. Bak totdat de uien glazig worden. Schep de currypasta in de pan, en voeg ook de kikkererwten, uitgeperste knoflook en koolraap toe. Roer goed door en verwarm voor ongeveer een minuut.
  3. Vervolgens giet je de kokosmelk in de pan en 150 ml. water. Schep alles goed door en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur zachter en laat voor 15 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Ondertussen kun je alvast de rijst bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Roer de verse koriander door de curry en proef. Voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe, en indien je van wat pittiger eten houdt kun je naar eigen hoeveelheid nog chiliflakes toevoegen. Serveer de curry met de rijst.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Ik maakte een flinke pan van deze curry en rijst. Door elkaar geschept (en goed afgekoeld) kun je dit gerecht enkele dagen in de koelkast of enkele weken in de diepvriezer bewaren. Alleen even opwarmen en je hebt weer een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor vegetarische gele curry met paprika en koolraap wilt gaan maken.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gevulde avocado’s met quinoa (video)

We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…

2 dagen ago

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

5 dagen ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

6 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

1 week ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 weken ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

2 weken ago