Voor de Meatless Monday van vandaag combineerde ik het beste van 2 werelden: namelijk de oer-Hollandse koolraap met een lekker kruidige Aziatische gele curry met paprika, kikkererwten en rijst. Dit is een kleurrijke vegan maaltijd vol groenten en peulvruchten.
Ik vind het altijd leuk om ingrediënten uit te proberen waar ik niet zo vaak mee heb gekookt. Vaak zijn dat eigenlijk ook wel echt de ‘vergeten groenten’, zoals knolselderij, pastinaak en aardpeer. En deze keer was dat koolraap, waar ik zelfs nog nooit eerder mee had gekookt. Een echte wintergroente, en gezond ook want koolraap zit vol vitamine C. De smaak van koolraap is mild, zelfs een beetje zoetig en past perfect bij deze gele curry met paprika en kikkererwten.
Heeft deze gele curry met paprika en koolraap jou ook zo goed gesmaakt? En ben je nu ook enthousiast geworden om (weer) eens te koken met die vergeten groenten? Eerder maakte ik onder andere deze pastasalade met knolselderij en kruidenkaas. Maar laten we ook deze aardperensoep met salie en Parmezaanse kaas nog eens een keer aanhalen. Of wat dacht je van deze lekkere ovenschotel met gnocchi en raapstelen? Ook echt zo’n vergeten groente, althans, in mijn keuken dan! Geniet dus heerlijk van nog meer recepten met vergeten groenten.
Voor de Meatless Monday van vandaag combineerde ik het beste van 2 werelden: namelijk de oer-Hollandse koolraap met een lekker kruidige Aziatische gele curry met paprika, kikkererwten en rijst. Dit is een kleurrijke vegan maaltijd vol groenten en peulvruchten.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: Ik maakte een flinke pan van deze curry en rijst. Door elkaar geschept (en goed afgekoeld) kun je dit gerecht enkele dagen in de koelkast of enkele weken in de diepvriezer bewaren. Alleen even opwarmen en je hebt weer een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor vegetarische gele curry met paprika en koolraap wilt gaan maken.
We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…