Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij gebruikelijk ultiem comfortfood in de winter is, is deze variant juist heerlijk voor in het voorjaar en de zomer! Zet hem gerust op tafel tijdens een “Meatless Monday’ want dit recept is ook nog eens vegetarisch.
In onderstaande recept beschrijving zal ik heel beknopt het maken van een basis risotto beschrijven. De overige ingrediënten van deze risotto met komkommer worden namelijk ‘koud’ toegevoegd en behoeven geen uitgebreide behandeling. Dat maakt hem dan ook een lekkere frisse risotto voor het voorjaar of zomer. Bekijk ook eens onze uitgebreide tutorial en kookvideo voor de perfecte Risotto maken! Die staat boordevol tips en inspiratie voor nog veel meer risotto recepten.
Vroeger had ik altijd in gedachten dat risotto maken enorm veel tijd kost, maar eigenlijk valt dat enorm mee. Tijdens het maken van deze risotto met komkommer kun je tegelijkertijd de munt pesto maken en de ingrediënten snijden en zo is alles zo goed als tegelijk klaar. En ben je hierna geïnspireerd geraakt om nog meer risotto te maken of uit te proberen? Probeer dan ook eens deze Romige risotto met witte asperges of mijn Risotto met uien en port! Betty maakte ook deze zoete risotto taart die je als dessert kunt verorberen. En maak gerust ook eens deze vegetarische risotto met rode bietjes!
Deze frisse risotto met komkommer en munt pesto is een heerlijke risotto voor tijdens het voorjaar of juist in de zomer! Het is een vegetarisch recept met granaatappelpitjes, en mozzarella als smaakmakers. #risotto #vegetarisch
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…