De maand Juli stond in het teken van zomers weer, dagjes uit en heerlijk eten. Iemand zei zelfs:’Ben je nou al weer uit eten..?” Dus dat zegt genoeg. Er was volop zon en ik heb veel leuke dingen gedaan! Lezen jullie mee in het fotodagboek van Juli 2014:

Eten bij Stan & Co in Utrecht

Dylan en ik hadden wat te vieren. Hij is inmiddels klaar met school en full-time aan het werk. En ik ben juist een dagje minder gaan werken op kantoor, zodat ik meer tijd overheb voor mijn blog en alle afspraken daar omheen.  Daarnaast zijn wij deze maand ook op zoek gegaan naar een nieuw huis: een echt grote mensen huis met een tuin enzo. Er gaat dus een frisse wind door ons leven, en dat werd gevierd bij het restaurant Stan & Co in Utrecht. Heerlijk gegrild vlees en daarna samen een romantische wandeling door onze binnenstad maken. Daar wordt een mens zo gelukkig van.

Proeverij voor een nieuwe kookboek

Twee foodie collega’s:  Alexandra Schijf en Ria Geraets zijn bezig met een kookboek. Een groepje foodbloggers werd uitgenodigd om een proeverij van hun recepten bij te wonen. Dit vond plaats in een schitterend luxe appartement op de 32ste verdieping in de Kop van Zuid in Rotterdam. Met dat uitzicht, wilde ik er al meteen verhuizen.. maar helaas… Naast de gezelligheid en leuke gesprekken, werden wij ook serieus aan het werk gezet: Elk hapje werd gekeurd en de uitslag bijgehouden op een heus stemformulier. Dit is uiteraard een stukje feedback voor de dames, maar ik kan je nu al zeggen: het boek (winter 2014) beloofd veel lekkers!  Meer informatie volgt.

Shoppen bij Foodelicious in Rotterdam

En als je dan toch in Rotterdam bent, dan moet er ook nog even geshopt worden. Een echt foodie moet natuurlijk shoppen bij Foodelicous aan de Mariniersweg, en komt dan uiteraard met volle tassen huis. Wist je dat Foodelicous ook delicatessen aan huis bezorgd? Bestel via de webshop, of neem een abonnement op de Foodelicous box.

Naar Londen met Oceanspray

Het zal jullie immers niet ontgaan zijn, maar ik mocht twee dagen naar Londen voor een persreis van Oceanspray! En daarbij bracht ik een bezoek aan de Royal Hampton Court Flower Show en stond ik de volgende dag kniediep in een cranberry vijver. Een reis om niet snel meer te vergeten, en je kunt deze hier uitgebreid teruglezen: Plog: Naar Londen met Oceanspray.

In de Keuken van Floris in Rotterdam

En toen was ik weer terug in Rotterdam. Ik reis wat af als een foodblogger! Deze keer kwam ik eten bij ‘In de Keuken van Floris’  in Rotterdam. Een heel leuk concept waarbij de keuken open is, en alle gasten tegelijkertijd hetzelfde gerecht ontvangen. Dit restaurant is echt een aanrader, en favoriet van menige locals.  Aan het tafeltje naast ons zat namelijk Jolien van ‘Your Lifestyle Guide’, een Rotterdamse die ook grote fan is.

Een foodie in Amsterdam

Nu ik een dag minder werk op kantoor, wordt het tijd om mijn vrije dag nuttig te besteden voor mijn blog. Zo plande ik een dagje Amsterdam:  Ontmoeting met een PR bureau, lunchen bij Juice & Salad Cafe, beetje shoppen aan de Kalverstraat, en uiteindelijk dineren bij Snappers Resto-Bar.  Het was een leuke, informatieve en educatieve dag in Amsterdam, ik was echter mijn zonnebrand crème vergeten, en kwam dus volledig verbrand thuis! Dat heb ik nog een paar dagen lang gevoeld..

Eten bij Vis & Meer in Utrecht

Door alle drukte had ik mijn blogvriendinnetje Lianne al een hele poos niet meer gezien. Tijd om weer eens af te spreken en bij te kletsen! Wij gingen samen een hapje eten en brainstormen bij Restaurant Vis & Meer in Utrecht. Hard gewerkt dus, maar ook heerlijk genoten van het zomerse weer en smaakvolle visgerechten.

Dagje Efteling met de familie

Samen met mijn zusje Babs, en onze mannen Dylan en Leon, waren wij een dagje naar de Efteling. Wij hebben heerlijk genoten en waren weer even 6 jaar oud. Voor somige dingen wordt je nooit te oud.. behalve een achtbaan die over de kop gaat… Daar kan ik de laatste jaren wat minder tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. En wist je dat je tegenwoordig ook heel goed kunt eten in de Efteling?! Binnenkort meer hierover!

Wederom op bezoek bij Winfrieds Woonkamer

Het was de vorige keer blijkbaar zo goed bevallen, dat ik wederom bij Radio 6 op de visite mocht komen. Deze keer was Steef Cuijpers mijn gastheer, een regelrechte foodie die zelfs zijn eigen worsten maakt! Genoeg om over te kletsen dus!. Mijn zusje Babs was tevens weer mee, want deze uitzending stond in het teken van ‘Joegoslavisch’ koken, waar onze roots liggen. Lees hier de blogpost over deze radio uitzending met Steef Cuijpers

Verrassingsweekend in Leeuwarden

Dylan is komende maand jarig, en ik wilde hem eens absoluut verrassen. Hetzelfde idee had een vriendin van mij, die wilde háár vriendje op zijn beurt weer verrassen. Dus de dames sloegen de handen ineen, en boekten een weekendje weg naar Leeuwarden. Uiteraard werd er weer overnacht in het Grand Hotel Post Plaza en dankzij het zomerse weer hebben wij twee dagen op leuke terrasjes en pleintjes doorgebracht. De heren hebben zich uitstekend vermaakt en waren blij verrast!

Eten bij Brasserie Lourens

Hoewel alle drie de reviews van Brasserie Lourens (Leeuwarden) hadden gelezen, vonden ze het toch wel heel leuk om zelf eens te komen proeven. Blij verrast dat een hotel zo’n goed restaurant heeft, hebben wij ons onderworpen aan een 6-gangen menu en bijpassend wijnarrangement. Toen wij s’nachts in de binnentuin een kop koffie en friandises tot ons namen, werd ik hartelijk bedankt door mijn reisgenoten: Het was voor hun ook een top ervaring om hier te hebben gegeten!

 

Tot zo ver mijn bomvolle Juli maand!  Ook al ga ik pas in het najaar op vakantie, ik kan niet  klagen over de verloop van mijn zomer tot nu toe.  😉   Zijn jullie reeds op vakantie geweest? Of hebben jullie nog vakantieplannen? Laat het weten in de comments hieronder!

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

 

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Een veelzijdige maand zo te zien :-)! Ik moet ook meteen weer terug denken aan het heerlijke eten bij Floris!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago