Wat betekenen de feestdagen voor jou? Kerst is voor mij echt het moment om samen met het gezin en de familie door te brengen. We hebben er weer een heel jaar hard werken op zitten en nu samen, gezellig en knus afsluiten is heel belangrijk. En het liefst tuigen we samen de kerstboom op, pakken cadeautjes uit en duiken we ook met zijn allen de keuken in om samen te koken voor kerst.

Jaarlijkse traditie voor het kerstdiner

Stilstaan bij belangrijke gebeurtenissen, mooie herinneringen ophalen, elkaar een hart onder de riem steken en uiteraard lekker samen eten. Kerst is absoluut mijn favoriete feestdag van het jaar en besteed ik het liefst met diegenen waar ik veel hou. Hoewel een groot kerstdiner er dit jaar waarschijnlijk niet in zit, maken wij het met een klein gezelschap toch heel bijzonder. Een traditie voor onze kerstdiners is om de taken te verdelen onder diegenen die aanschuiven. Iedereen neemt een gang of gerecht mee want zo houden we de sfeer voor iedereen ontspannen tijdens de feestdagen. Mijn specialiteit – en ook van mijn man – is vaak het hoofdgerecht in de vorm van een heerlijk stoofgerecht! Zacht gegaard vlees is niet alleen heel lekker, maar ook makkelijk voor te bereiden in een huishouden met twee kleine kinderen. Ga jij dit jaar ook voor een gezellig familiediner? Of pak jij het juist heel groots aan en ontpop je jezelf tot een ware masterchef?

Wil jij ook een goede braadpan voor de feestdagen bestellen? Je krijgt tot en met 26 december 2021 maar liefst 20% korting op de adviesprijs van de BK Fortalit en Bourgogne braadpannen in de webshop van BK.


Over de BK Fortalit Braadpannen

Hoe dan ook, elke chef heeft goed keukengerei nodig! Wij zijn al jarenlang fan van de pannenseries van BK en binnen het assortiment van BK vind je altijd de perfecte pan voor iedere thuiskok! Op de foto’s zie je de BK Fortalit braadpan gevuld met sukadelappen in rode wijn. Pure comfortfood, maar door de lange bereidingstijd is het echt een aanrader voor weekenden – denk Sunday Roast – en feestdagen. Deze BK Fortalit braadpan is een echte klassieker onder de pannen, want zelfs mijn oma maakte haar befaamde gestoofde ‘draadjesvlees’, malse biefstukken en gebakken aardappels klaar in deze pannenserie. Ze worden gemaakt van geëmailleerd staal en geleiden de warmte zeer goed. Het BK-icoon is herkenbaar aan de donkerblauwe binnenkant en is oersterk en slijtvast. Ook dit zijn weer pannen gemaakt voor het leven! Tip van Betty: sla altijd wat extra flessen wijn in als je stoofvlees maakt. De wijn (of bier) die je gebruikt voor de bereiding van de stoofvlees smaakt ook altijd perfect voor erbij aan tafel.



“Een goede voorbereiding is het halve werk. Goede keukentools zorgen voor de rest.”

Tip van Betty 🙂

Kerstdiner voorbereiden

Je zult bij ons thuis regelmatig een grote braadpan op het vuur (lees: inductieplaat) tegenkomen. Ik vind het gewoon heerlijk om aan het einde van de ochtend het vlees al aan te braden zodat het de hele middag zachtjes kan stoven. De kids vinden het ook fantastisch om mee te helpen en staan graag naast ons op een opstapje als het vlees wordt gebraden. En daarna heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar, want de braadpan doet immers gewoon zijn werk. Tijdens kerst wil je ook graag kunnen genieten van de tijd met elkaar, cadeautjes uitpakken en meer, dus geniet heerlijk van stoofvlees recepten tijdens de feestdagen! Lees ook zeker even dit artikel terug met heel veel tips ter voorbereiding van het kerstdiner en natuurlijk de regels voor tafeletiquette, mocht je dat willen!



Koop nu je BK braadpan met 20% korting

Wil je ook thuis aan de slag met een braadpan? Schenk jezelf of een ander dit jaar een cadeau voor het leven en koop tot en met 26 december 2021 een BK braadpan met maar liefst 20% korting! Deze korting geldt zowel op de BK Fortalit braadpannen als op de gietijzeren BK Bourgogne braadpannen serie.

Hele fijne feestdagen!

Groetjes, Betty


BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat voor de feestdagen!

Dit artikel betreft een samenwerking met BK. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago