Italiaanse Witte bonen in een tomatensaus klinken misschien niet heel spannend. Maar spreek het uit als Italiaanse Fagioli all’Uccelletto en dat klink meteen een stuk lekkerder! Daarnaast zit een simpel Italiaans gerecht zoals deze altijd nog boordenvol smaak, dus dan weet je dat je nog steeds iets bijzonders te wachten staat!
Fagioli all’Uccelletto zijn vertaald uit het Italiaans “Bonen voor de vogeltjes“. Het is een vegetarisch gerecht van witte bonen in tomatensaus met lekker veel knoflook. Dit past perfect bij de koude winter en eerste voorjaarsweken. Daarbij kun je zelf extra groenten toevegen en er gekookte riso (rijst) of orzo (pasta) bij serveren. Geef er aan tafel knapperig brood bij, om die saus mee op de deppen. Maar je kunt er ook een ‘pangratto‘ bij maken: dat is een topping van krokante broodkruimels met knoflook en Pecorino kaas. Dit is een heerlijke en voedzame maaltijd voor op de #MeatlessMonday of elke andere dag dat je vlees laat staan. Boordevol vitamientjes, vezels en eiwitten!
Fagioli is de Italiaanse benaming voor bonen en die kom je regelmatig in Italiaanse gerechten tegen. Peulvruchten zijn natuurlijk een goede vervanger voor een stuk vlees en het is ook nog eens vriendelijker voor de portemonnee. Niet alleen in deze Italiaanse witten bonen in tomatensaus die dus Fagioli all’Uccelletto worden genoemd. Maar ook in deze heerlijke lichte Italiaanse venkelsoep met spekblokjes en witte bonen. Maar je maakt er bijvoorbeeld ook deze groene minestrone met risotto mee. Gebruik ook gerust andere peulvruchten in je favoriete Italiaanse recepten. Deze polenta met groene asperges en krokante kikkererwten zijn bijvoorbeeld ook een aanrader! En wat dacht je van deze voedzame spinaziesalade met gorgonzola, wortel en linzen? Geniet dus heerlijk van die peulvruchten!
In Italie is men dol op witte bonen in tomatensaus of door de soep. Peulvruchten zijn een mooie bron van eiwitten en goedkoper dan een stuk vlees. Deze Fagioli all’Uccelletto vertaald letterlijk als ‘bonen voor de vogeltjes’ maar is een lekker voedzaam vegetarisch gerecht waar wij mensen juist lekker van kunnen smullen!
Voor de pangratto:
Extra:
Buon appetito!
*Ik heb de peterselie in dit recept vervangen door 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden en die bij stap 3 al . toegevoegd. Dat was ook heerlijk van smaak!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze vegetarische Italiaanse witte bonen in tomatensaus genaamd Fagioli all’Uccelletto.
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze Aziatische portobello met ei op een bedje…
Het is vandaag, 4 april, World Ramen Day. Ja heus, een Internationale feest dag ter…
Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…
View Comments
Ik wilde je graag laten weten dat ik vandaag jouw recept voor Fagioli all'uccelletto heb gemaakt en het was absoluut heerlijk! Ik heb nog nooit bonen op deze manier bereid, maar ik was blij verrast met het resultaat.
Wat ontzettend leuk om te horen dat je zo genoten hebt!
Daarom maak en deel ik graag de recepten met jullie allemaal <3