Ben je op zoek naar een heerlijke snack zonder gluten en geraffineerde suikers? Dan zijn deze energierepen met quinoa en chocolade voor jou! Ze geven je een echte energyboost en zijn ideaal om te ‘preppen’ voor een hele week! Bekijk snel het recept hieronder.
Deze vezelrijke energierepen bevatten slecht 5 ingrediënten en worden gemaakt met gepofte quinoa, dadels, smeuïge pindakaas en pure chocolade. Snacken met dadels is een gezonder alternatief dan suiker, want dadels bevatten ook nog eens lekker veel vezels. Wikkel de repen in een stukje bakpapier en neem mee voor onderweg. Maar je kunt de repen ook in kleinere blokjes snijden, en serveren met een pittig bakje koffie. (= powerboost op de vroege morgen!)
Smaken deze energierepen met quinoa en chocolade je naar meer? Dan moet je ook zeker eens deze havermout repen met noten en pitten gaan maken! Deze kun je zelfs als ontbijt eten en anders lekker voor onderweg. Onze Nanda maakte tevens deze raw Notenrepen met peer en deze gezonde chocolade bonbons met banaan die je eens moet proeven. Wist je overigens dat ‘Bliss Balls‘ ook onder gezonde snacks vallen? Geniet er iedere dag heerlijk van met gezonde tussendoortjes om zelf te maken.
Dit is een heerlijke snack zonder gluten en geraffineerde suikers. Maak in een handomdraai deze energierepen met quinoa en chocolade voor een echte energyboost!
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar de repen het liefst in de koelkast, in een afgesloten bakje, dan zijn deze gerust een paar dagen houdbaar.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze energierepen met quinoa en chocolade wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Yummie !!!! Lijkt me heerlijk !!! Ga ik zeker eens proberen.
Klinkt gooooed!
Heerlijk! Staat nu in de koelkast :D
Lekker! en geniet er van!
Groetjes, Betty
ik heb het geprobeerd omdat het me zoo lekker leek maar het is een los-vast iets, niet echt een geheel, dus ik begrijp niet hoe je de chocola kunt uitstorten en verdelen want bij mij verdwijnt alles meteen tussen de gepofte quinoa, tis geen vast geheel zeg maar.....
Goede middag Sabina,
het kan liggen aan de soort dadels dat je gebruikt. Met medjoul dadels heb je meer 'vulling' en ook een steviger koekje.
Maar bij een andere soort, die ik wel eens in de supermarkt haal, blijft het mengels droger, en merk ik dat ik veel meer dadels nodig heb om de goede consistentie te krijgen.
Voeg dus gerust een extra dadel toe en dan hoop ik dat het probleem is opgelost.
Succes! Groetjes, Betty
Bij mij precies hetzelfde. Het blijft een korrelig mengsel..
Sorry voor de opmerking maar het receptje op zich is super gezond niets op de ingredienten aan te merken maar zo suiker vrij is da nu ook weer niet he 22 medjoul dadels dat zijn suikerbommetjes voor diabeetjes zoals ik type 1
Diabeetdietiste raadde het gebruik van dadels af. Zou je dit door iets anders kunnen vervangen?
Groetjes snoopy
Hi Saskia,
als wij het hebben over suikervrij, dan wordt hiermee bedoeld vrij van geraffineerde suikers.
De repen hebben echter de dadels in het recept nodig, om binding en structuur te verkrijgen. Zonder de smeuige dadels krijg je een crumble en geen reep.
Je zou eventueel ook kunnen proberen met gedroogde mango, abrikozen of ander fruit kunnen gebruiken, maar ik ben bang dat dit voor jouw situatie dan weer hetzelfde uitpakt? Zover gaat mijn diabetes kennis helaas niet.
groetjes, Betty
Ziet er lekker uit. Kan je de kokosolie vervangen door olijfolie?
Hi Katja, dat kan maar ik vind persoonlijk de smaak van olijfolie met chocolade niet heel lekker.
Daarnaast hard kokosolie in de koelkast ook uit, waardoor je echt meer een vaste chocoladelaag krijgt.
Maar probeer het gerust uit en oordeel zelf.