Dit is natuurlijk de tijd van het jaar om je slowcooker weer even aan het werk te zetten. Een stukje energie zuiniger dan stoofvlees in een braadpan bereiden. Maar bovenal wordt een Indisch stoofvlees gerecht zoals deze Indische Daging Roedjak nog vele malen lekkerder door een bereiding in de Crock-Pot.
Roedjak is een typisch Indonesisch bijgerecht, dat veelal uit gemengd fruit en (knol)groenten bestaat. Deze worden dan gemarineerd worden in een roedjak-saus van o.a. chilipepers, suiker, tamarinde, trassi en zout. Maar die saus doet het ook heel goed bij gestoofd rundvlees. Het zuur uit de tamarinde maakt het vlees lekker mals. Daarnaast ‘slowcooken’ we met dit recept het vlees lekker romig en zacht in kokosmelk en voegen de citroengras stengels een verrukkelijke smaak toe. Deze daging roedjak uit de slowcooker is wel een gerecht met lekker wat pit, maar hij is milder dan bijvoorbeeld Daging Rendang!
Wil je liever een Indonesische hoofdgerecht maken dat juist niet zo pittig van smaak is? Neem dan een kijkje bij dit recept voor Ajam Paniki kip in kokosmelk of ga voor de zoete Babi Kecap van varkensvlees.
Bij dit Indische stoofvlees eet je natuurlijk (gestoomde) rijst en bijvoorbeeld Sambal Goreng Buncis (pittige sperziebonen). Maar je kunt er ook een echte Indonesische rijsttafel van maken en serveer met een keur aan typische Indonesische bijgerechten. Bij Daging Roedjak smaakt bijvoorbeeld dit zoetzuur van bloemkool en gesneden kool (atjar tjampoer) of zoetzure komkommer (acar ketimun)erg lekker. Voor de liefhebbers mag een stokje Indonesische kipsate ook nooit ontbreken evenals een homemade sambal. Dus leef je lekker uit! Op deze site vind je nog veel meer lekkere Indonesische gerechten terug.
Heb je deze al in huis?
Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.
Dit is natuurlijk de tijd van het jaar om je slowcooker weer even aan het werk te zetten. Een Indisch stoofvlees gerecht zoals deze Indische Daging Roedjak nog vele malen lekkerder door een bereiding in de Crock-Pot. Met een pittige en kruidige saus van kokosmelk, tamarinde, kurkuma, chilipepers en gember moet dit wel een onweerstaanbaar gerecht zijn.
Extra:
Selamat Makan! (= Eet smakelijk!)
Groetjes, Betty
Eventuele vervangingsopties voor dit recept:
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indonesisch stoofgerecht met rundvlees genaamd Daging Rudjak wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…