It’s the most wonderful time of the year! Het winterse (soms nog herfstachtige) weer vraagt immers om hartverwarmende recepten. Dit is de tijd van het jaar om gebruik te maken van een Crock-Pot Slowcooker waar je de heerlijkste recepten in kunt klaarmaken. Uiteraard ga ik je vertellen over het hoe, wat, waar en waarom!

Wat is een Crock Pot slowcooker?

De naam zegt het eigenlijk al een beetje, maar het is gewoonweg langzaam koken of stoven. Er zijn verschillende soorten slowcookers op de markt, maar het merk Crock-Pot is toch wel een van de meest bekende slowcooker merken. Een Slowcooker is een ruime pan, met deksel, die je uren lang aan kunt zetten. Hij gebruikt namelijk een stuk minder stroom dan een braadpan op het fornuis zou doen. En door de deksel blijven veel sappen en smaken heerlijk behouden in de pan en dus ook de gerechten.

Hoe werkt een slowcooker?

Het gegeven is vrij simpel: stop alle ingrediënten in de Crock Pot en zet de slowcooker op de hoge of lage stand. Met de digitale timer kun je gerechten tot 20 uur slowcooken instellen. Maar gelukkig hebben de meeste recepten maar 3-8 uur benodigd. De Slow Cooker is uitermate geschikt voor zacht garen van runderlappen, lamsvlees maar ook pulled pork of spareribs En als je vlees met bot laat stoven in een slowcooker, dan valt daarna het vlees letterlijk van het bot.

Heerlijke recepten voor in de Crockpot slowcooker

Doordat het eten langzaam gaart, heb je ook minder vloeistof nodig, want er verdampt bijna niets in een Crock Pot. Zo kun je eigenlijk de meest traditionele stoofschotels ook in de slowcooker maken, maar dan met een stukje minder vloeistof toegevoegd. Inmiddels hebben wij ook verschillende recepten voor in de slowcooker op de website staan en kun je dus ook de meeste stoofvlees recepten bereiden in de slowcooker (wel de hoeveelheid water/bouillon etc in normale recepten aanpassen).


Wat maak je dan in een crockpot klaar?

Enkele recepten die je perfect in een Crock-Pot slowcooker kunt bereiden:


En ik vind echt het allermooiste:  je hebt er compleet geen omkijken naar! Zo zet ik s’ ochtends de slowcooker klaar met daarin alle gesneden ingrediënten voor het avondeten. Ik zet de timer op 8 uur. Zodra de pan klaar is, schakelt de Crock Pot automatisch over naar de ‘warmhoudstand‘. En als ik dan een uurtje later uit het werk kom, staat er vers stoofvlees of bijvoorbeeld erwtensoep op mij te wachten.

Deze slowcooker wil jij ook op je verlanglijstje voor kerst gaan zetten! De Crock-Pot CR507 4.7L is uitermate geschikt voor een gezin van 4 -5 personen. Er is ook nog een kleinere Crock-Pot CR061 2.3 L variant verkrijgbaar voor kleinere huishoudens.

Zijn jullie ook zo’n fan van slowcookers?

Groetjes, Betty


Verkoopinformatie:

  • Crock-Pot Slowcooker CR507  4.7L
  • Kleur: Zwart
  • Prijs:  € 79.-

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi Betina,

    wat een leuke actie en ik wil hem heel graag winnen, ik heb je van de week al om het recept van de sticky gehaktballetjes gevraagd en die wil ik dus heel graag gaan maken! fijne dag grtjes Claudia

  • Wat een super winactie, ik doe graag mee! Mijn slowcooker is aan het einde van z'n latijn omdat ik hem elke week gebruik. Ideaal omdat ik weinig tijd heb om te koken wanneer ik tussen school, stage en werk vlieg.. mijn favoriete recept is slowcooked pork belly met 5 spices jus, noodles en verse groentes! Óf slowcooked runderlappen gestoofd in bier met roast potatoes :)

  • Oh wat geweldig, dit staat al zo lang op mijn verlanglijstje, zo'n slowcooker.
    Ik heb al veel geweldige ideeën wat ik er allemaal in ga maken, jouw idee van erwtensoep staat mij echt aan, wat ontzettend handig om dan alles in de pan te doen en de rest gaat vanzelf, super!
    Wij zijn hierdoor dol op bv draadjesvlees wat lekker lang moet sudderen dus dat gaat sowieso bereid worden! En voor mijn zoon al ik wat vaker spare ribs gaan maken, daar is hij zo dol op.
    Ben zo benieuwd wat er nog meer mee gemaakt kan worden, ik zal dan helemaal een echte keukenprinses worden.

  • Ik doe ontzettend graag mee. Ik krijg een twinkeling in mijn ogen en lijf als ik dit lees. Het kriebelt dan ook om zo'n mooi apparaat te gebruiken. Ik denk aan overheerlijke Sucadelappen of een mooie curry, erwtensoep of chilli con carne of ik kan nog wel even zo door gaan. Lijkt mij geweldig om deze te mogen winnen??

  • Ik heb een recept liggen voor "Pulled Pork", niet voor de bbq maar in de oven óf 'n slowcooker dus.
    Dit apparaat staat al een tijdje op m'n verlanglijstje (niet teveel op Pinterest kijken, dan wordt het verlangen steeds groter ;) )
    Dus ik ga nu heel hard duimen (en misschien al een nieuw bord maken op Pinterest, voor als ik de gelukkige zou zijn )

  • Oooww.. wat super om te winnen.. ik ben stapeldol op erwtensoep en supermals vlees.. ik zou alles uitproberen???

  • Een slowcoocker staar boven aan mijn wensenlijstje. Ik zou er heerlijke stoofpotjes mee maken met lekker veel kip en groente beetje curry achtig.
    Of een heerlijke goulash of vispotje.
    Ik heb nu al super veel inspiratie en natuurlijk jouw receptje uitproberen
    Mijn 2016 zou echt niet meer stuk kunnen met deze slowcoocker

  • Omdat ik zaterdag (19e) jarig ben en eigenlijk niet wist wat ik voor m'n verjaardag vragen moest, tot nu!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago