Zet op de Meatless Monday deze lekkere roerbak van couscous met falafel op tafel. In een mum van tijd kun je een flinke schaal van dit gerecht (met een Grieks tintje) op tafel toveren en scheppen maar!
Omdat ik natuurlijk grotendeels vegetarisch eet, staat falafel ook regelmatig op het menu, als alternatief voor vlees. Je kunt er allerlei kanten mee op, maar vaak eet ik het dan met flink wat groenten in een wrap of pitabroodje. Eerder deelde ik hierover ook het recept Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten op de site. Falafel zijn groenteballetjes gemaakt van kikkererwten en is tegenwoordig te koop in verschillende soorten en smaken. Kies dus vooral een variant die jij het lekkerst vindt en maak daar deze couscous met falafel uit de de wok mee. In dit recept gebruikte ik zelf een naturel variant biologische falafel.
Ik gebruikte voor dit gerecht kant-en-klare tzatziki, maar wist je dat je tzatziki ook heel makkelijk zelf kunt maken? Zie hier ons recept om zelf tzatziki (Grieke yoghurtdip) te maken. Het is absoluut niet moeilijk om te maken en zo kun je er stiekem nog een extra teentje knoflook aan toevoegen, vind je partner vast niet erg 😉 En die tzatziki is een heerlijk romige aanvulling op je couscous met falafel maaltijd!
Zet op de Meatless Monday deze lekkere roerbak van couscous met falafel op tafel. In een mum van tijd kun je een flinke schaal van dit gerecht (met een Grieks tintje) op tafel toveren en scheppen maar! Een lekker vegetarisch gerecht voor elke dag.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: dit recept voor couscous met falafel is heel geschikt om 1-2 dagen (goed afgedekt) te bewaren in de koelkast. Schep de overgebleven couscous en groenten in een bakje, laat het goed afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst. En je hebt de dag erna weer een makkelijk diner of een heerlijke lunch (to-go).
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Heerlijke combinatie en ook nog eens in een handomdraai. Het kostte me tien minuten om dit dit gerecht te maken.
Dat is heel goed om te horen! Bedankt