Ontbijt Recepten

Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)

Happy New Year!! En hoe beter dan dit nieuwe jaar te beginnen met een lekker een gezond voornemen: meer havermout taartjes op het ontbijtmenu zetten 🙂 Te beginnen dit chocoladetaartje met havermout en amandel!

Ontbijttaartje met havermout, chocolade en amandelen

Hebben jullie een mooi Oud& Nieuw gevierd? Wakker worden op 1 januari is het begin van een nieuwe jaar, maar ook wakker worden met vaak goede voornemens. Nu zijn mijn ontbijtrecepten over het algemeen al best gezond, dus mijn goede voornemen is om dit nieuwe jaar gewoonweg wat vaker te genieten van taart voor het ontbijt! Ja dat lees je goed! Ontbijten met havermouttaartjes zouden nog wel eens je meest goede voornemen voor dit jaar kunnen worden. Speciaal voor vandaag heb ik dan ook een heerlijk glutenvrij 1-persoons ontbijt taart om van te smullen! En iets zegt me dat jij ook dit ontbijttaartje met havermout, chocolade en amandelen wilt gaan proeven!

Wist je dat chocolade heel erg gezond voor je is? Lees hier de gezondheidsvoordelen van chocolade terug en dan snap je wel waarom ik deze graag verwerk in mijn (havermout) ontbijtjes!

Nog meer gezonde onbijt taartjes voor jouw goede voornemens!

Neem een frisse duik in dit nieuwe jaar met deze frisse cheesecake ontbijtjes met passievruchten! Maar deze oranje kleurige ontbijttaart met sinaasappel en yoghurt is er ook eentje om vrolijk mee wakker te worden! Deze ontbijtmuffins met appel en havermout vallen toch ook onder ‘mini’ ontbijttaartjes ? En wat dacht je van dit havermouttaartje met banaan uit de oven? Oeh la la dat wordt lekker genieten van nog meer gezonde ontbijt taartjes voor jouw goede voornemens!


Recept video: Chocoladetaartje met havermout en amandel

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Chocoladetaartje met havermout en amandel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Hoe beter dan dit nieuwe jaar te beginnen met een lekker een gezond voornemen: meer havermout taartjes op het ontbijtmenu zetten 🙂 Te beginnen dit chocoladetaartje met havermout en amandel! Een lekker glutenvrij 1-persoons ontbijttaartje om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout
  • 20 gr amandelmeel
  • 1 el cacao poeder
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 12 el maple syrup
  • 2 tl amandelpasta (of pindakaas)
  • ½ tl vanille extract
  • 30 gr fijngehakte chocolade

Extra:

  • keukenmixer
  • kleine springvorm 1012 cm (of ramequin)
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Gebruik een klein bakvormpje en bekleed deze met bakpapier.
  2. Stop de havermout, amandelmeel, cacao, bakpoeder en zout in de keukenmachine en mix deze goed fijn.
  3. Klop ondertussen in een kom het ei los met de amandelmelk, maple syrup, 1 tl amandelboter en de vanille. Spatel hier het havermoutmeel doorheen en tot slot 20 gram van de gehakte chocolade.
  4. Bak het chocoladetaartje gedurende 20-25 minuten in de oven. Zodra deze uit de oven komt lepel je de overgebleven tl amandelboter er overheen en tevens de rest van de gehakte chocolade.
  5. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en plaats daarna eventueel op een bordje. Bij gebruik van een ramequin kun je de taart zo uit de vorm lepelen.

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit chocoladetaartje met havermout en amandel wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat een zalige combinatie, echt een verukkelijk recept. Ik heb de bovenkant weggelaten en met poedersuiker (of eigenlijk Stevialafrost) bestrooid en heb er 1 banaan in gedaan. Kreeg smiddags iemand op visitie die heeft hem ook goedgekeurd en nu zit ik smorgens aan de koffie met een lekkere punt, heerlijk snoepen zonder schuldgevoel🙂👍

  • Wat een fantastisch recept! Ik heb in plaats van maple syrup 1 eetlepel (10 gram) erythritol gebruikt. De volgende keer ga ik hem maken met cashewnotenpasta in plaats van met pindakaas. Ik ben benieuwd. Dank voor het delen!

    • Wat ontzettend leuk om te horen dit! En ja erythritol is een goede vervangers voor de syrup! Enjoy!

  • Ik volgde de link bij het chocoladetaartje met pindakaas en havermout en toen kwam ik hier terecht. Bestaat dat recept niet?

    • Hi Ineke, dat is dit recept hoor. Er staat in de ingrediënten lijst dat je amandelpasta of pindakaas kunt gebruiken voor dit taartje.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago