Start de dag met een lach en een bord met havermout! Deze carrotcake havermoutpap met wortel en rozijnen is lekker zoet en geeft een goede basis voor elke dag!
Het ontbijt is voor mij de gezelligste maaltijd van de dag. Samen met mijn dochter wordt ik zo rustig wakker en zij mag dan altijd kiezen wat we eten. Negen van de tien keer is dat ‘pap’! En een enkele keer zelfs wafels of pancakes. Maar als je zo vaak havermout maakt, dan is het natuurlijk wel belangrijk om lekker veel af te wisselen met smaakmakers. En deze carrotcake havermoutpap is een lekkere variatie met wortel en rozijnen! Yummmm!
Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!
Vond je deze carrotcake havermoutpap lekker? Dan hebben we nog meer lekkers in petto voor je! Wat dacht je van Havermoutpap met pindakaas en chocolade, of ga voor deze havermoutpap met warm rood fruit. De echte liefhebbers maken ook eens deze appeltaart-havermoutpap of een zomerse havermoutpap met rabarber en aardbeien! Dat wordt volop genieten van havermout ontbijtjes!
Pap gemaakt van havermout is een lekker voedzaam ontbijt. Deze carrotcake havermoutpap is een heerlijk variatierecept met wortel en rozijnen!
Groetjes, Betty
Wil je liever een ‘baked oats’ variant van dit recept maken? Halveer dan de hoeveelheid melk en roer alle ingredienten door elkaar. Voeg nog 0.5 tl bakpoeder toe. Plaats in een ingevette kleine ronde bakvorm (ca 12 cm) en bak de carrotcake baked oats gedurende 25 minuten in een oven op 180 graden (165 hetelucht). Dan is het net een klein carrotcake taart!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt maken:
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…