Start de dag met een lach en een bord met havermout! Deze carrotcake havermoutpap met wortel en rozijnen is lekker zoet en geeft een goede basis voor elke dag!

Carrotcake havermoutpap als ontbijt

Het ontbijt is voor mij de gezelligste maaltijd van de dag. Samen met mijn dochter wordt ik zo rustig wakker en zij mag dan altijd kiezen wat we eten. Negen van de tien keer is dat ‘pap’! En een enkele keer zelfs wafels of pancakes. Maar als je zo vaak havermout maakt, dan is het natuurlijk wel belangrijk om lekker veel af te wisselen met smaakmakers. En deze carrotcake havermoutpap is een lekkere variatie met wortel en rozijnen! Yummmm!

Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!

Nog meer havermoutpap recepten

Vond je deze carrotcake havermoutpap lekker? Dan hebben we nog meer lekkers in petto voor je! Wat dacht je van Havermoutpap met pindakaas en chocolade, of ga voor deze havermoutpap met warm rood fruit. De echte liefhebbers maken ook eens deze appeltaart-havermoutpap of een zomerse havermoutpap met rabarber en aardbeien! Dat wordt volop genieten van havermout ontbijtjes!


Print

Recept: Carrotcake Havermoutpap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Pap gemaakt van havermout is een lekker voedzaam ontbijt. Deze carrotcake havermoutpap is een heerlijk variatierecept met wortel en rozijnen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout
  • 250 ml plantaardige melk
  • 40 gr geraspte wortel
  • 12 eetlepels rozijnen
  • snufje kaneel
  • 4 halve walnoten
  • 1 el maple syrup

Instructions

  1. Stop de havermout in een klein kookpannetje en giet hier de plantaardige melk bij.
  2. Voeg de wortel, rozijnen en kaneel toe, roer het geheel even goed door en breng rustig aan de kook. Afhankelijk of je grove vlokken havermout (15 minuten) of fijne vlokken havermout (5 minuten) kook je het geheel tot deze carrotcake havermoutpap. Blijf tussentijds wel regelmatig roeren
  3. Haal van het vuur en schep de carrotcake havermoutpap in een kom. Top af met de walnoten en overgiet met de maple syrup. Serveer direct!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever een ‘baked oats’ variant van dit recept maken? Halveer dan de hoeveelheid melk en roer alle ingredienten door elkaar. Voeg nog 0.5 tl bakpoeder toe. Plaats in een ingevette kleine ronde bakvorm (ca 12 cm) en bak de carrotcake baked oats gedurende 25 minuten in een oven op 180 graden (165 hetelucht). Dan is het net een klein carrotcake taart!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt maken:

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Loempias met champignons en kaas

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…

1 dag ago

Babi Pangang – uit het Smaakmenutie Kookboek

Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…

4 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

5 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Vegan rode bietencurry

Het is weer een Meatless Monday en daar past deze romige, vegan rode bietencurry met…

1 week ago

Chocolate Chip Cookie Baked Oats

Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…

1 week ago