Een carpaccio is een voorafje dat bestaat uit heel dun gesneden stukken vlees, vis of groenten. Ik maakte er een heerlijke salade met vis van die rijk is aan omega 3 vitaminen. Serveer deze carpaccio van gerookte zalm als lunch of voorgerecht tijdens zomerse dagen.

Gerookte zalm carpaccio maken

Deze carpaccio van gerookte zalm is een variatierecept op de klassieker met ossenhaas en parmezaanse kaas. Op deze warme zomerdagen wilde ik hem graag eens een keertje met vis maken en besloot voor een combinatie van gerookte zalm, avocado en een pittige dressing met mosterd en mayonaise te maken. Lekker om zo op te eten en dus glutenvrij of zelfs low carb. Maar je kunt de zalm ook serveren op sneetjes stokbrood die je eventjes in de oven roostert tot toastjes.

Nog meer zomerse recepten met zalm en vis

Vindt jij deze carpaccio van gerookte zalm een lekker zomers recept? Dan heb ik nog meer lekkers voor je in petto! Probeer eens deze Peruaanse tiradito met zalm en passievruchten. Pittig en zoet tegelijkertijd! Maar deze zalm burgers met een Aziatische twist wil jij ook vast een keertje proeven! Maak het jezelf lekker makkelijk met een traybake van zalm, pesto en aardappels en voor de lunch is deze aspergesalade met zalm en linzen ook een aanrader! Waan jezelf tevens in mediterrane sferen met deze gebakken zalm in botersaus met orzo en spinazie. Eet smakelijk!


Print

Recept: Carpaccio van gerookte zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een carpaccio is een voorafje dat bestaat uit heel dun gesneden stukken vlees, vis of groenten. Ik maakte er een heerlijke salade met vis van die rijk is aan omega 3 vitaminen. Serveer deze carpaccio van gerookte zalm als lunch of voorgerecht tijdens zomerse dagen. Ook lekker: serveer er stokbrood of crostini bij zodat je hier de zalm op kunt serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Voorgerecht
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 rode ui
  • 1 grote rijpe avocado
  • 2 el kappertjes
  • 80 gr rucola sla

voor de mosterddressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 el honing
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • peper & zout

Extra:

  • staafmixer

Instructions

  1. Als eerste maak je de mosterddressing: stop de olijfolie, eierdooier, citroensap en mosterd in een hoge kan. Gebruik een staafmixer om goed door elkaar te blenden, het mengsel zal zeer licht uitslaan en dikker worden. Voeg nu de honing, dille en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Mix nog een laatste keer goed door en zet apart. Het mengsel zou nog een beetje ‘lopend’ moeten zijn.
  2. Verdeel de plakken zalm over een serveerschaal. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en verdeel over de zalm. Lepel de avocado uit en snijd in blokjes of plakjes. Tip: maak een mooie avocado roos van hele dunne plakken die je oprolt.  Top de zalm vervolgens af met de kappertjes en (deel van de) rucola.
  3. Lepel tot slot de dressing over de carpaccio en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze carpaccio van gerookte zalm met mosterd dressing wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago