Op zoek naar een lekker low carb of zelfs keto proof borrelhapje? Deze gebakken camembert uit de oven past hier perfect bij en is bovenal verrukkelijk! Ook voor diegenen die niet bezig zijn met hun lijn maar wel lekker willen eten! Met maar liefst 2 verschillende toppings geef je de kaas een heerlijke crunch en extra smaakmakers mee!

Gebakken camembert uit de oven maken

Een rond kaasje grillen in de oven is zo super makkelijk en een fantastisch borrelhapje! Snijd de camembert niet door, want dan heb je grote kans dat de vulling er al helemaal uit loopt. In mijn zoektocht naar keto proof recepten (op aanvraag van jullie overigens) stuitte ik op veel recepten met kaas want die bevatten relatief weinig koolhydraten en veel vetten en eiwitten. Zeker als je deze combineert met extra vetten uit bijvoorbeeld spek of noten zijn ze uitermate geschikt voor een ketogeen tussendoortje, lunch of zelfs ontbijt!

Ketoproof of gewoon voor de lekker!

Je kunt je gebakken camembert uit de oven gewoonweg aansnijden met vork en mes en lekker oppeuzelen. Of maak er deze low carb en keto proof lijnzaad crackers bij en serveer dus op een ‘toastje’ voor tijdens een borrel of lunch. Maar ook als je geen dieet volgt is gebakken camembert uit de oven super! Voor de liefhebbers heb ik hier ook een variant met cranberry compote (ook keto proof te maken) toegevoegd. Echt een aanrader voor Thanksgiving of Kerst.

Nog meer heerlijke recepten met kaas

Ik hoop dat jullie net zo fan worden van deze camembert uit de oven recepten als ik! Echt zo’n lekker borrelhapje om van te genieten! Wil je er liever wat brood bij serveren, maak dan deze camembert in brood plank voor de borrel! Die is echt fantastisch! Als onderdeel van een dieet zijn deze Chaffles wafels gemaakt van kaas ook zeker een goede optie voor ontbijt of lunch! Maar deze gevulde aubergine rolletjes met geitenkaas en mozzarella passen hier ook perfect bij! Ook lekker: een verrukkelijke salade caprese van tomaatjes en burrata kaas! Lekker van genieten dus!


Recept 1: Gebakken Camembert uit de oven met Noten en Rozemarijn

Print

Camembert uit de oven met noten en rozemarijn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een lekker low carb of zelfs keto proof borrelhapje? Deze gebakken camembert uit de oven past hier perfect bij en is bovenal verrukkelijk! Top het kaasje af met walnoten, rozemarijn en een beetje (maple) syrup een heerlijke crunch en extra smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt, lunch of borrel
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 rond camembert kaasje (250 gr)
  • 40 gr walnoten
  • 1 takje rozemarijn
  • flinke snuf peper
  • snufje zout
  • 1 el zero carb syrup (bijv. Walden Farms of Good Good) *

(* kan ook vervangen worden door maple syrup of honing maar dat is niet keto of low carb)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de camembert op.
  2. Hak de noten grof en stop in een kommetje. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak deze vervolgens fijn. Stop in het kommetje en breng op smaak met een flinke snuf peper en beetje zout. Voeg 1 el van de syrup toe en meng het geheel door elkaar. De syrup zorgt er ook voor dat alles een beetje aan elkaar plakt.
  3. Verdeel over de bovenkant van de camembert en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de kaas gedurende 15 minuten.
  4. Serveer direct op een bordje met bijvoorbeeld wat (lijnzaad)crackers.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: je kunt de walnoten ook vervangen door bijvoorbeeld pecannoten, amandelen of zelfs een mix van verschillende noten.

Nutrition

  • Serving Size: 1 persoon – half kaasje
  • Calories: 472 Kcal
  • Sugar: 0.8 g
  • Sodium: 1750 mg
  • Fat: 39.5 g
  • Carbohydrates: 1.99 g
  • Fiber: 1.2 g
  • Protein: 26.76 g
  • Cholesterol: 0 mg

Recept 2: Gebakken Camembert uit de oven met Spek en Uien

Print

Camembert uit de oven met spek en uien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een lekker low carb of zelfs keto proof borrelhapje? Deze gebakken camembert uit de oven past hier perfect bij en is bovenal verrukkelijk! Top het kaasje af met uitgebakken bacon stukjes en uien voor  een heerlijke crunch en extra smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt, lunch of borrel
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 ronde camembert (ca 250 gr)
  • 1 kleine witte ui
  • 6 strips ontbijtspek (ca 75 gr)
  • 2 el zero carb syrup *

(* kan ook vervangen worden door maple syrup of honing maar dat is niet keto of low carb)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de camembert op.
  2. Bak het ontbijtspek op middelmatig vuur uit in een pannetje zonder olie of boter. Zodra ze geslonken zijn en een beetje stevig worden schep je uit de pan. Hak fijn met een mes.
  3. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Bak deze gedurende een paar minuten in het achtergebleven bakvet van de spek.
  4. Voeg de gehakte spek toe met 1 el siroop. Draai vervolgens het vuur uit en schep het geheel goed om.
  5. Verdeel over de bovenkant van de camembert en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de kaas gedurende 15 minuten.
  6. Serveer direct op een bordje met bijvoorbeeld wat (lijnzaad)crackers.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Nutrition

  • Serving Size: 1 persoon – half kaasje
  • Calories: 498 Kcal
  • Sugar: 3.19 g
  • Sodium: 2496 mg
  • Fat: 39.63 g
  • Carbohydrates: 4.09 g
  • Fiber: 1.2 g
  • Protein: 30.64 g
  • Cholesterol: 0 mg


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met (een van) deze camembert uit de oven recepten.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago