Een van mijn favoriete salades met lekker veel proteine is toch wel deze Caesar salade met gebakken kip en gekookt eitje. We pimpen als het ware de bekende salade tot een volwaardige maaltijd die het uitstekend doet als lunch of voor een balansdagje.

Caesar Salade met gebakken kip maken

De Caesar salad is waarschijnlijk een van de bekendste salades wereldwijd. Een getuigenis van hoe een paar ingrediënten en een krop romaine sla iets totaal verrukkelijks kunnen creeeren. Omdat ik tussen de middag graag een salade eet om meer vezels en eiwitten binnen te krijgen is dit recept voor Ceasar salade met gebakken kip ontstaan. Het is een flink bord vol, maar bijvoorbeeld ook ideaal na het sporten en geschikt voor in een keto of low carb dieet. Aan jou de keuze of je de Caesar dressing zelf maakt (geen suiker) of voor een kant-en-klare variantie uit de winkel gaat.

Nog meer heerlijke maaltijd salades

Smaakt deze geweldige Caesar salade met gebakken kip je naar meer? Check dan ook een van deze andere heerlijke maaltijd salades van onze website. Ga bijvoorbeeld voor een goed gevulde pompoensalade met bietjes en uienchutney. Daarnaast is deze gegrilde Little Gem salade met zomerfruit ook een aanrader. Ben je misschien een liefhebber van de rundvlees Carpaccio salade met balsamico en parmezaanse kaas? Of ga je liever voor deze tikkeltje zoete eendenborst salade met sinaasappel? Hoe dan ook: geniet er heerlijk van!


Print

Recept: Caesar salade met gebakken kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Caesar salade is toch wel een van wereld’s bekendste salades. Maak er een zeer eiwitrijke en vullende salade van door te serveren met gebakken kipfilet en een gekookt ei. Zo eenvoudig maar lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 eieren
  • 12 kipfilets (ca 200 gram totaal)
  • 1 kleine krop Romaine sla
  • croutons (optioneel – niet GV of LC)
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • Caesar salade dressing
  • zout & peper
  • olijfolie

Instructions

  1. Zet een steelpannetje met water op en kook hierin de eieren halfhard – zo’n 7 minuten dus. Na afloop laten schrikken onder koud water en laat ze daar even in staan om goed af te koelen.
  2. Ondertussen ga je de kipfilets bakken. Afhankelijk van de grootte van je kipfilets bak je 1 losse kipfilet per 1 persoon. Echter, zijn je filets groter dan kun je deze gerust overlangs doormidden snijden en zo twee stuks maken.
  3. Verwarm een (kleine) koekenpan op middelhoge temperatuur met een scheutje olie en bak de kipfilets rondom lichtbruin gedurende 3 minuten. Zet daarna het vuur laag en laat de kipfilets (onder een paar keer keren) in 12 minuten helemaal gaar worden. Breng ze tot slot op smaak met zout en peper, schep uit de pan op een snijplank en snijd in dunne plakjes.
  4. Pluk de blaadjes van de Romaine sla en was deze. Schud goed uit om te drogen. Scheur de sla of snijd deze grof en verdeel over twee diepe borden. Bestrooi met croutons en lepel de Caesar Salade dressing er overheen.
  5. Leg de plakjes kipfilet er op en serveer met een gehalveerd ei. Tot slot rasp je nog wat extra Parmezaanse kaas voor topping er overheen en serveer direct.

    Eet smakelijk!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor een Caesar Salade met kip wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

10 uur ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago