Print

Recept: Caesar salade met gebakken kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Caesar salade is toch wel een van wereld’s bekendste salades. Maak er een zeer eiwitrijke en vullende salade van door te serveren met gebakken kipfilet en een gekookt ei. Zo eenvoudig maar lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 eieren
  • 12 kipfilets (ca 200 gram totaal)
  • 1 kleine krop Romaine sla
  • croutons (optioneel – niet GV of LC)
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • Caesar salade dressing
  • zout & peper
  • olijfolie

Instructions

  1. Zet een steelpannetje met water op en kook hierin de eieren halfhard – zo’n 7 minuten dus. Na afloop laten schrikken onder koud water en laat ze daar even in staan om goed af te koelen.
  2. Ondertussen ga je de kipfilets bakken. Afhankelijk van de grootte van je kipfilets bak je 1 losse kipfilet per 1 persoon. Echter, zijn je filets groter dan kun je deze gerust overlangs doormidden snijden en zo twee stuks maken.
  3. Verwarm een (kleine) koekenpan op middelhoge temperatuur met een scheutje olie en bak de kipfilets rondom lichtbruin gedurende 3 minuten. Zet daarna het vuur laag en laat de kipfilets (onder een paar keer keren) in 12 minuten helemaal gaar worden. Breng ze tot slot op smaak met zout en peper, schep uit de pan op een snijplank en snijd in dunne plakjes.
  4. Pluk de blaadjes van de Romaine sla en was deze. Schud goed uit om te drogen. Scheur de sla of snijd deze grof en verdeel over twee diepe borden. Bestrooi met croutons en lepel de Caesar Salade dressing er overheen.
  5. Leg de plakjes kipfilet er op en serveer met een gehalveerd ei. Tot slot rasp je nog wat extra Parmezaanse kaas voor topping er overheen en serveer direct.

    Eet smakelijk!