De Baked oats trend is niet meer weg te denken uit onze keukens! De gezonde havermouttaartjes gaan als warme ontbijtjes over de toonbank en je kunt er eindeloos mee varieren. Ik maakte een ‘Brookies’ baked oats die eigenlijk onder de noemer ‘gezonder genieten’ valt. Niet alleen als ontbijt, maar ook een lekker tussendoortje!

Baked oats met stoofpeertjes maken

Misschien ben je nieuw met de term ‘brookies’ maar het is letterlijk een samenvoeging van de woorden brownies & cookies. Het beste van twee werelden zeg maar en natuurlijk onweerstaanbaar lekker! Deze Brookies Baked oats is in de eerste instantie een voedzaam havermout ontbijt taartje. Maar een helft ziet er uit als chocolate chip cookies en de andere helft heeft meer weg van een brownie.


Nog meer brookies recepten

Op deze website vindt je een complete ode aan TikTok’s Baked Oats recepten terug gekomen en deze Brookies baked oats mogen natuurlijk niet ontbreken! Hij had ook zo perfect gepast in het Amerika weekmenu die we laatst al deelden. Heb jij nu ook meteen trek gekregen in echte koekjes? Ga dan aan de slag met deze Mega Chocolate Chip Cookie! Of neem een kijkje bij een van deze brownie recepten. Speciaal voor Halloween hebben we ook nog een kleurrijke Halloween Brookies op de site staan, die je overigens ook zonder kleurstoffen kunt maken voor elke andere (feestelijke) dag! Ook leuk om te maken: deze zebra cake met twee kleuren beslag!


Print

Recept: Brookies Baked Oats

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Baked oats trend is niet meer weg te denken uit onze keukens! De gezonde havermouttaartjes gaan als warme ontbijtjes over de toonbank en je kunt er eindeloos mee varieren. Ik maakte een ‘Brookies’ baked oats die eigenlijk onder de noemer ‘gezonder genieten’ valt. Niet alleen als ontbijt, maar ook een lekker tussendoortje!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Basisbeslag Cookies:

  • 60 gr havermout
  • 60 ml amandelmelk (4 el)
  • 1 ei
  • 1 tl amandelpasta
  • ½ banaan
  • ½ tl vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • mini chocolate chips (bijv. Dr. Oetker)

Toevoeging Brownie beslag:

  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl maple syrup
  • mini chocolate chips (bijv. Dr. Oetker)

Extra:

  • foodprocessor of blender
  • 2 kommetjes
  • ronde bakvorm 1012 cm doorsnede
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout in de foodprocessor. Voeg hiervoor alle ingredienten van het ‘cookies’ beslag – met uitzondering van de chocolate chips – bij elkaar in de blender.  Mix het geheel gedurende 30-60 seconden tot het cookie beslag.
  3. Verdeel het beslag evenredig over twee kommetjes. Voeg aan 1 kommetje de cacao en maple syrup toe. Voeg vervolgens een lepeltje mini chocolate chips toe aan elk kommetje en roer beiden afzonderlijk van elkaar goed door.
  4. Schenk als eerste het wat dikkere brownie beslag in de bakvorm. Hou de vorm iets schuin zodat het beslag naar een kant kan zakken. Schenk daarna direct het dunnere cookie beslag aan de lege kant en leg de vorm plat op het aanrecht neer. Gebruik een lepeltje om beide helften mooi strak te maken. Bestrooi beide helften met een paar extra mini chocolate chips bovenop. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak in 20-22 minuten gaar.
  5. Laat de Brookies Baked Oats een aantal minuten in de vorm afkoelen. Serveer warm of koud.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Liever geen banaan? Je kunt een halve banaan ook vervangen door 2 el kwark of Griekse yoghurt. Een scoop eiwitpoeder kan ook. Maar voeg in beiden gevallen wel een eetlepel suiker of zoetstof toe aan het cookie beslag.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ‘brookies’ Baked Oats wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Mosselpannetje – uit The Lemon Kitchen Kookboek

Als er een recept is dat heel lang op mijn to do lijst stond, dan…

21 uur ago

5x Bento Box recepten

Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…

3 dagen ago

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

5 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

1 week ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

2 weken ago