Verlang jij ook zo naar een strand met palmbomen? Dan zijn de Bounty Overnight Oats voor jou! Ik maakte namelijk een koude havermoutpap met kokos en pure chocolade die regelrecht doet denken aan de gelijknamige ‘Bounty’ reep. Deze wil jij proeven!

Zelf overnight oats met chocolade

Bij het maken van Overnight Oats zet je deze havermoutpap met kokos en chiazaad letterlijk een nachtje in de koelkast. Alles kan dan lekker weken in de melk en de volgende ochtend kun je deze dan meteen oplepelen. Dit is een lekker koel ontbijt om zomerse dagen mee aan te vangen. Deze Bounty Overnight Oats kun je lekker aftoppen met een laagje pure chocolade, boordevol goede voedingstoffen en gewoonweg erg lekker! Je mag helemaal zelf weten of je er nog een echte bounty reep aan toevoegd maar dat hoeft natuurlijk niet. Inmiddels zijn wij thuis helemaal fan en voorspellen dat deze echt een zomerse favoriet van velen gaat worden!

Nog meer Tropische ontbijt recepten

Raak jij, net als wij, compleet verslingerd aan deze Bounty Overnight oats? Dan hebben wij uiteraard nog meer lekkere Tropische ontbijtrecepten voor je op de site staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Havercrumble met tropisch zomerfruit? Zo lekker om te serveren met een beetje yoghurt. En wat dacht je van deze Tropische smoothie met mango en kokoswater? Voor de luxepaarden onder jullie hebben wij ook een recept voor cheesecake ontbijtjes met passievruchten online staan. Enne.. heb je ooit wel eens een Tropical IJskoffie op? Geniet er heerlijk van dus!


Print

Recept: Bounty Overnight Oats

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Bounty Overnight Oats maak je klaar terwijl je slaapt! Ik maakte namelijk een koude havermoutpap met kokos en pure chocolade die regelrecht doet denken aan de gelijknamige ‘Bounty’ reep. Bereid hem een avond van tevoren en zet een nachtje in de koelkast. Lekker met chiazaad en geraspte kokos en een heerlijke chocolade laag ‘on top’!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min + nachtje in de koeling
  • Total Time: 12 uur +
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout vlokken
  • 1 el chiazaad
  • 1 el geraspte kokos
  • 1 tl agave siroop
  • ½ tl vanille extract
  • 100 ml kokos drink
  • 80 gr kokos yoghurt

Toppings:

  • 20 gr pure chocolade
  • 1 bounty reep
  • grove kokos schaafsels

Instructions

  1. De Bounty Overnight Oats kun je het beste een avond van tevoren te bereiden. Meng hiervoor de havermout met het chiazaad, geraspte kokos, agave siroop, vanille, kokosdrink en kokos yoghurt. Roer goed door en stop in een afgesloten bakje in de koelkast gedurende minstens 4 uren, maar het liefst dus de hele nacht.
  2. De volgende ochtend: Schep de overnight oats in een serveerkommetje. Smelt de pure chocolade en lepel deze over de oats. Doordat de oats koud zijn zal de chocolade meteen stollen.
  3. Hak eventueel een bounty reep in stukken en plaats deze in de chocolade. Optioneel strooi je er nog wat grove kokos schaafsel overheen. Je kunt de Bounty overnight oats nu in ieder geval lekker meteen oplepelen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Bounty overnight oats havermoutpap met kokos en chocolade wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

2 dagen ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

3 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

5 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

1 week ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

2 weken ago