Dit is weer zo’n heerlijke viral food recept afkomstig van TikTok. Heel de wereld is namelijk in de ban van toast met daarop een custard met toppings zoals vers fruit of chocolade. Het recept is echt te simpel voor woorden, dus ik besloot om de hype na te maken. Het feit dat dit recept nu ook de website haalt zegt al genoeg.

Wat is TikTok’s Custard Toast recept?

De Custard Toast is weer zo’n recept dat wereldberoemd is geworden de afgelopen maanden door viral video’s op TikTok. Het is een beetje zoet ontbijt of lunchrecept dat je helemaal naar wens kunt aanpassen. De ‘custard’ wordt gemaakt met slechts 3 ingrediënten, namelijk een ei, yoghurt en een zoetstof en het is verbazingwekkend hoeveel deze combinatie echt naar custard of banketbakkersroom proeft. In veel van de recepten wordt er honing of maple syrup gebruikt om te zoeten. Maar ik vind dat bij de term ‘custard’ er simpelweg vanille in het recept moet zitten. Dus ik gebruik in mijn recept voor de Custard Toast vanillesuiker om te zoeten. Je kunt natuurlijk ook een ander zoetstof gebruiken en een klein beetje vanille extract of pasta toevoegen.


Nog meer bekende TikTok Viral video recepten

Wil je de TikTok Custard Toast helemaal luxe aankleden dan gebruik je natuurlijk heerlijk zachte brioche brood! En oeh la la wat voor een traktatie heb je dan te pakken zeg! Voor de liefhebbers van Nutella heb ik zelfs een heuse Nutella variatie op de bekende Custard Toast bedacht! Maar wist je dat er nog veel meer bekende viral food TikTok recepten op deze site staan? Een van de bekendste is misschien wel de dalgona koffie of whipped coffee trend voor zomerse dagen! Daarnaast zijn de baked oats recepten inmiddels ook niet meer weg te denken van onze eettafel. En deelde ik laatst al het broodje met geraspte ei die voor een nieuwe lunch sensatie zorgde! Geniet er dus heerlijk van!


Print

Recept: Custard Toast – naar TikTok viral video’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit custard toast recept bekend van viral video’s op TikTok! (brioche) toast met ei, yoghurt, vanille suiker of honing en frambozen etc. Dit gaat jouw nieuwe favoriete ontbijt worden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 plakken brioche brood *
  • 1 ei
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el vanille suiker (of honing of maple syrup)

Toppings Custard Toast:

  • Vers fruit, zoals frambozen, blauwe bessen, aardbeien etc.
  • mini chocolate chips (bijv. dr.Oetker)
  • fijngehakte noten
  • snufje kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Plaats de plakken brioche op de plaat en druk de binnenkan met je vingers (of de bolle kant van een lepel) plat. Zo vorm je als het ware een bakje om de ‘custard’ in te leggen.
  3. Kluts in een kommetje het ei los met de Griekse yoghurt en vanille suiker. Lepel dit over het brood.
  4. Beleg vervolgens naar wens met topppings. Mijn favorieten zijn vers fruit of mini chocolate chips.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de TikTok Custard Toast af gedurende 10 -15 minuten. De bovenkant van de custard dient in ieder geval net gestold te zijn. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

*heb je geen brioche brood in huis? No worries, je kunt ook gewone sneetjes brood naar keuze gebruiken. Maar liefst 2 grote sneetjes brood staan qua grootte gelijk aan 3 stuks kleinere brioche plakken.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze custard toast – volgens de nieuwste TikTok rage!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago