In het winterseizoen kun je gerust wat vaker een soepje op tafel zetten. Deze bloemkoolsoep met kaas is dan ook een heerlijke romige soep om je smaakpapillen mee te verwennen. Perfect voor de lunch of tussendoor om bij op te warmen.

Italiaanse bloemkoolsoep met kaas

Ik zit een beetje in een bloemkool fase in mijn zoektocht naar gezondere recepten voor elke dag. Van bloemkoolpizza, tot gemalen bloemkool voor (pasta)sauzen. En nu dus ook een vol romige Italiaanse bloemkoolsoep met kaas. Een prima combinatie, die mij doet denken aan winterse avonden met bloemkool en kaassaus uit de oven. Alleen is dit dus wel even een gezondere variant die teven glutenvrij en low carb is.Er komt geen bloem of ander bindmiddel bij kijken: enkel heel veel bloemkool, een scheutje bouillon en kaas.

Nog meer skinny soeprecepten

Soep is een perfecte manier om dagelijks meer groenten tot je te nemen. Zeker in de winter warm je heerlijk op met een verse kop soep en als die extra vitamientjes zijn ook nog eens goed voor de weerstand. Naast deze romige bloemkoolsoep met kaas kan ik je deze lichte bosuitjessoep met bloemkool ook zeker aanraden. Of ga je voor een knalgroene aspergesoep met spinazie? En wat dacht je van een ouderwetse gewone groentesoep met gehaktballetjes? Allen heerlijk als lunch of licht avond maaltijd, maar wel lekker gezond dus! Check hier nog veel meer Winter soep recepten voor inspiratie.


Print

Recept: Bloemkoolsoep met kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2-4 personen
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 1 ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 bloemkool (van ongeveer 1 kilo)
  • 1 liter (groente) bouillon,
  • 1 laurierblaadje,
  • 1 eetlepel tijmblaadjes (of 1 theelepel gedroogde),
  • 50 gram (belegen) kaas, geraspt,
  • scheutje kookroom,
  • zout & peper,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Pel de ui en snijd in stukjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen van de bloemkool, steek de harde kern uit en snijd de rest in kleine roosjes. Spoel deze af onder de koude kraan.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak mee gedurende 5 minuten.
  3. Schenk vervolgens de bouillon in de pan, voeg het laurierblaadje en de tijm toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 15 minuten rustig doorkoken op middelmatig vuur.
  4. Voeg de geraspte kaas en kookroom toe en laat deze 1 minuut mee opwarmen. Verwijder het laurierblaadje en pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer. Breng tot slot op smaak met zout & peper.
  5. Serveer de bloemkoolsoep met kaas met stukjes toast, of garneer bijvoorbeeld met gebruind amandelschaafsel voor een low carb alternatief.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor bloemkoolsoep met kaas.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Pas voor het eerst gegeten, heerlijk en morgen staat het weer op het menu! Maar dan nog met minder ingrediënten dan ik hier zie! ! kilo bloemkool, een 1 liter kippenbouillon(van een tablet), 100 ml slagroom,1/2tl nootmuskaat en wat verse bieslook er boven op! En eventueel zalmflakes.

    Maar met geraspte kaas lijkt me een goed idee!

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago