In het winterseizoen kun je gerust wat vaker een soepje op tafel zetten. Deze bloemkoolsoep met kaas is dan ook een heerlijke romige soep om je smaakpapillen mee te verwennen. Perfect voor de lunch of tussendoor om bij op te warmen.

Italiaanse bloemkoolsoep met kaas

Ik zit een beetje in een bloemkool fase in mijn zoektocht naar gezondere recepten voor elke dag. Van bloemkoolpizza, tot gemalen bloemkool voor (pasta)sauzen. En nu dus ook een vol romige Italiaanse bloemkoolsoep met kaas. Een prima combinatie, die mij doet denken aan winterse avonden met bloemkool en kaassaus uit de oven. Alleen is dit dus wel even een gezondere variant die teven glutenvrij en low carb is.Er komt geen bloem of ander bindmiddel bij kijken: enkel heel veel bloemkool, een scheutje bouillon en kaas.

Nog meer skinny soeprecepten

Soep is een perfecte manier om dagelijks meer groenten tot je te nemen. Zeker in de winter warm je heerlijk op met een verse kop soep en als die extra vitamientjes zijn ook nog eens goed voor de weerstand. Naast deze romige bloemkoolsoep met kaas kan ik je deze lichte bosuitjessoep met bloemkool ook zeker aanraden. Of ga je voor een knalgroene aspergesoep met spinazie? En wat dacht je van een ouderwetse gewone groentesoep met gehaktballetjes? Allen heerlijk als lunch of licht avond maaltijd, maar wel lekker gezond dus! Check hier nog veel meer Winter soep recepten voor inspiratie.


Print

Recept: Bloemkoolsoep met kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 24 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 bloemkool (van ongeveer 1 kilo)
  • 1 liter (groente) bouillon,
  • 1 laurierblaadje,
  • 1 eetlepel tijmblaadjes (of 1 theelepel gedroogde),
  • 50 gram (belegen) kaas, geraspt,
  • scheutje kookroom,
  • zout & peper,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Pel de ui en snijd in stukjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen van de bloemkool, steek de harde kern uit en snijd de rest in kleine roosjes. Spoel deze af onder de koude kraan.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak mee gedurende 5 minuten.
  3. Schenk vervolgens de bouillon in de pan, voeg het laurierblaadje en de tijm toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 15 minuten rustig doorkoken op middelmatig vuur.
  4. Voeg de geraspte kaas en kookroom toe en laat deze 1 minuut mee opwarmen. Verwijder het laurierblaadje en pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer. Breng tot slot op smaak met zout & peper.
  5. Serveer de bloemkoolsoep met kaas met stukjes toast, of garneer bijvoorbeeld met gebruind amandelschaafsel voor een low carb alternatief.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor bloemkoolsoep met kaas.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Pas voor het eerst gegeten, heerlijk en morgen staat het weer op het menu! Maar dan nog met minder ingrediënten dan ik hier zie! ! kilo bloemkool, een 1 liter kippenbouillon(van een tablet), 100 ml slagroom,1/2tl nootmuskaat en wat verse bieslook er boven op! En eventueel zalmflakes.

    Maar met geraspte kaas lijkt me een goed idee!

Recent Posts

5x Ramen Noedelsoep op een rijtje

Het is vandaag, 4 april, World Ramen Day. Ja heus, een Internationale feest dag ter…

1 dag ago

Indiase Chapati (platbrood) maken

Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…

3 dagen ago

10x Hartige Paasrecepten met eieren

De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…

4 dagen ago

Vegetarische Korma met Kikkererwten

Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…

5 dagen ago

Zelf Pindarotsjes maken

Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…

1 week ago

Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek

Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…

1 week ago