(Advertorial) Manlief was vorige week jarig en dat vierden wij met een barbecue feestje! De grote verrassing van de avond was deze BBQ Beef Brisket Tex Mex style en die wil jij thuis ook gaan maken op de barbecue!
Dat wij thuis geregeld een Tex Mex party organiseren is geen geheim! Maar vorige week, voor de verjaardag van mijn man, wilden wij graag eens een echte Tex Mex BBQ party organiseren! En een groot stuk vlees zoals deze Tex Mex BBQ Beef Brisket zou dan natuurlijk het hoogtepunt van de avond moeten worden! Met behulp van de kruiden en relishes van Santa Maria werd dat natuurlijk een groot succes!
Ook al regende het pijpenstelen op de dag zelf, dat weerhield hem er niet van om een aantal uren voorafgaand aan het feestje de barbecue aan te steken, voor het maken van deze Tex Mex BBQ Brisket. De gasten werden ondertussen verwend met nacho’s met pulled chicken vooraf. Deze had ik eenvoudig voorbereid en op de barbecue ‘afgebakken’. Daarnaast kon men kleine Taco’s al Pastor verorberen, ook van de barbecue. Maar toen de BBQ Brisket onthuld werd, zag ik aan ieders gezicht dat we wel met iets heel bijzonders kwamen aanzetten. Dat werd dringen in de keuken om een wel heel bijzondere taco met brisket te beleggen zeg!
Het is zo’n geweldig stuk vlees. De brisket komt van de borst van de koe en het vlees krijgt zijn specifieke smaak door de vele vetrandjes die door het vlees heen lopen. Wij trimmen de buitenkant echter bij en zorgen voor een minimale hoeveelheid vet. Maar de lage temperaturen zijn het meest belangrijk tijdens het bereiden van een Brisket op de BBQ. Dat betekent dat je ‘s ochtends de barbecue al aansteekt om dit geweldige stuk vlees voor te bereiden. En een avond van tevoren al begint met marineren in Tex Mex kruiden.
Speciaal voor deze Tex Mex barbecue voorzien we de BBQ Beef Brisket dan ook van een kruidige korst met de Fajita kruidenmix van Santa Maria. Deze ‘dry rub’ is niet alleen heerlijk voor stukken vlees, kip of kaas uit de oven (Tip: check hier bijvoorbeeld het recept voor Fajita’s met halloumi kaas!), maar dus ook voor het kruiden van je barbecue vlees! Je serveert je BBQ Beef brisket op soft taco’s, met chili mayonaise, ijsbergsla, kaas en pico de gallo. En ik durf je te garanderen dan je na slechts 1 hap spontaan verliefd bent op de Tex Mex keuken! Wist je dat deze Brisket overigens ook los heel lekker smaakt met Arroz Mexicano als bijgerecht? Muy Bien!
Santa Maria heeft naast de Tex Mex ingrediënten ook een aparte BBQ lijn. Met diverse marinades, dry rubs (die je ook kunt gebruiken voor de brisket), barbecuesauzen en meer! Dat belooft nog veel meer barbecue plezier thuis!
Tijdens een Tex Mex barbecue mag deze Tex Mex BBQ brisket niet ontbreken! Heerlijk op soft taco’s met pico de gallo, verkruimelde kaas en chili mayonaise! Een samenwerking als ambassadeur van Tex Mex merk Santa Maria!
Pico de gallo:
Voor erbij:
Buon Provecho!
Groetjes, Betty
Voor elke kilo brisket kun je ca. 3 uur bereidingstijd in totaal aanhouden. Onze brisket was 2.5 kilo zwaar en in ongeveer 7.5 uur helemaal op eindtemperatuur op de barbecue. Daarna dient de BBQ Beef Brisket dus nog 40 minuten te rusten. Zo kun je vast een beetje uitrekenen hoe laat je ‘s morgens (of ‘s middags) de barbecue aan dient te steken.
Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…