Binnenkort is het Pasen en ik kan me nu al verheugen op een uitgebreid Paasontbijt of brunch! Het leek mij dan ook een leuk idee om mijn favoriete havermout ontbijt een kleine upgrade te geven met chocolade eieren en zo ontstond hier in Huize Betty de Baked Oats met chocolade eieren voor Pasen!

Baked oats met chocolade paas ei maken

Tijdens de paasdagen mogen eieren absoluut niet onbreken! En met name de chocolade eieren vallen hier niet aan te slepen. Mijn kids vragen steevast om een Kinder Surprise, want voor hun is dat een lekker groot chocolade paas ei met nog een speelgoedje er in. En aangezien er 3 stuks in de verpakking zitten bedacht ik om er zelf eentje te houden voor mijn ontbijt. Baked oats is een overheerlijk gebakken havermoutpap uit de oven en is sowieso altijd verrukkelijk om af te toppen met stukken chocolade – die overigens mooi smelten door de hitte. Men hakt bij deze de Kinder Surprise – of elk ander groot hol ei – doormidden, verwijder het speelgoed en plaatst de chocolade eieren bovenop het beslag. Vul met een lepeltje beslag en je reuze chocolade ei smelt als het ware samen tot een Baked Oats met chocolade eieren voor pasen. Ga jij deze ook maken?


Nog meer ontbijtrecepten voor de paasdagen

Op deze website vindt je een complete ode aan TikTok’s Baked Oats recepten en daar mag deze baked oats met chocolade eieren natuurlijk niet bij ontbreken! Maar uiteraard hebben we nog veelmeer lekkere ontbijtrecepten voor de Paasdagen op de website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Cruffins met nutella en hazelnoten? Maar deze paasbrood pudding is ook een aanrader! Daarnaast zijn gepocheerde eieren ook een heerlijke verwennerij voor eigenlijk elke ochtend wel. Check hier nog veel meer paasbrunch recepten op een rijtje!


Print

Recept: Baked Oats Suprise met chocolade eieren

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met de paasdagen in aantocht werd het hoog tijd om het #1 favoriete havermoutontbijt van dit moment in een nieuw jasje te steken. Men hakt een Kinder Surprise  – of elk ander groot hol chocolade ei – doormidden, verwijder het speelgoed en plaatst de chocolade eieren bovenop het beslag voor baked oats maken. Vul met een lepeltje beslag en je reuze chocolade ei smelt als het ware samen tot een Baked Oats met chocolade eieren voor pasen. Een superdeluxe ontbijt met chocolade eieren!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 30 gr havermout vlokken
  • 30 gr havermeel
  • 125 ml amandelmelk
  • ½ banaan
  • 1 tl hazelnotenpasta (Nutella)
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 groot hol chocolade ei – bijv. Kinder Surprise
  • optioneel: chocolate chips of extra paaseitjes ter decoratie

Extra:

  • ronde bakvorm 10–12 cm doorsnede
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
  2. Prak de banaan in een diep bord. Voeg de havermout, melk, hazelnootpasta, vanille en bakpoeder toe en roer het geheel tot een licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
  3. Snijd het grote holle chocolade ei over de naad door en leg beide helften in het beslag met de opening naar boven. Schep 1-2 theelepels van het beslag teven in de chocolade helften.
  4. Je kunt eventueel nog een paar extra chocolade paaseieren of chocolate chips toevoegen. Plaats daarna de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 15 minuten.
  5. Ook leuk: snijd een (witte) chocolade paasei doornmidden en plaats deze bovenop de warme Baked Oats met chocolade ei. Wacht een minuutje zodat de chocolade kan opwarmen en lepel de vorm lekker leeg!

Fijne Paasdagen! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Baked Oats met chocolade eieren voor Pasen wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago