Lunch recepten

Gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade

Het aspergeseizoen is inmiddels volop geopend en je vindt hier dan ook een hoop paasrecepten met asperges terug! Speciaal voor de lunch zet je de gevulde ‘eierdopjes’ met asperge truffelsalade met ham en ei op tafel. Geserveerd in de schil van een gekookt ei en verrukkelijk voor op brood!

Asperge truffelsalade met ham en ei

Asperges zijn voor mij onlosmakend verbonden met het voorjaar. Het is een echte lente groente en deze heerlijk groene of witte stengels staan tijdens de Paasdagen ook steevast op tafel! Op de website van Jumbo zag ik een aantal leuke recepten ter inspiratie voor de paaslunch staan. Zo ook een lekkere frisse asperge truffelsalade met ham en stukjes ei. Een combinatie die je in heel veel recepten met asperges tegenkomt want het past zo goed bij elkaar. Helemaal leuk vond ik dat men de hard gekookte eierschalen gebruikte als serveerbakje voor deze salade! Dat kleed die paastafel helemaal leuk aan en iedereen kan zelf zijn of haar gevulde eierdopjes met asperge truffelsalade leeg lepelen.

Wist je dat… asperges ook heel erg gezond zijn? Dit geldt voor zowel de witte als de groene asperges dus wij hebben even alle gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet!

Nog meer (paas)recepten met asperges

Ziet deze broodsalade met asperges er niet verrukkelijk uit? Lekker kleurrijk, boordevol vitamines en lekker zacht van smaak. Deze asperge truffelsalade is heerlijk broodbeleg voor op toast of crackers en iets zegt me dat dit vast ook jouw nieuwe favoriet voor de lunch wordt! Maar uiteraard hebben wij nog meer paasrecepten met asperges op onze website staan. Wist je dat je met asperges ook heerlijke hartige muffins met ham en kaas kunt maken? Of ga voor een oer-Hollandse bereiding met Hollandaise saus! Oeh la la! En wat dacht je van gegrilde asperges maken voor salades of in een wrap? Check hier nog veel meer voorjaarsrecepten met deze knapperige en gezonde stengels.


Print

Recept: Gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Speciaal voor de paaslunch zet je de gevulde ‘eierdopjes’ met asperge truffelsalade met ham en ei op tafel. Geserveerd in de schil van een gekookt ei en dat maakt hem leuk en bijzonder. Dit is in ieder geval verrukkelijk broodbeleg voor getoast brood of om gewoon zo op te lepelen uit de ‘eierdopjes’.

  • Author: Afgeleid van Jumbo website
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 el
  • 2 el bieslook
  • 350 g groene asperges
  • 4 eieren
  • 100 g gerookte beenham (vleeswaren)
  • 1 snufje peper

Extra:

  • aspergepan (of kookpannetje)
  • steelpannetje

Instructions

  1. Snijd de ‘houtig’ uiteinden van de asperges af. Leg de asperges in de aspergepan en kook deze in 8-10 min. beetgaar. Breng tevens de eieren in een steelpannetje met water aan de kook en kook in 7 minuten hard.
  2. Giet de asperges af en spoel ze na onder stromend water koud. Laat goed uitlekken. Giet tevens de eieren af en laat schrikken onder koud water.
  3. Snijd de bovenkanten van de eieren en lepel het ei uit de schil (houd de schil heel). Snijd de uitgelepelde eieren in stukjes.
  4. Snijd de asperges in stukjes, maar hou 4 mooie tipjes achterwege. Meng de asperges met de truffelmayonaise. Schep er de ham, het ei en de bieslook door en breng op smaak met peper.
  5. Serveer de asperge-truffelsalade in de schoongemaakte eierschalen. Stop wat je over hebt in een kommetje voor aan tafel. Geef er lepeltjes en eventueel wat getoast brood bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt deze salade een avond van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren voor de paaslunch de volgende dag. Zorg er dan wel voor dat alle ingrediënten goed afgekoeld zijn alvorens te mengen en bewaar in een afgesloten bakje.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van paasrecepten met asperges. Deze gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade met ham en ei zijn zeker een aanrader!

Dit artikel betreft een samenwerking met Jumbo Supermarkten. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago