Print

Recept: Baked Oats Suprise met chocolade eieren

Met de paasdagen in aantocht werd het hoog tijd om het #1 favoriete havermoutontbijt van dit moment in een nieuw jasje te steken. Men hakt een Kinder Surprise  – of elk ander groot hol chocolade ei – doormidden, verwijder het speelgoed en plaatst de chocolade eieren bovenop het beslag voor baked oats maken. Vul met een lepeltje beslag en je reuze chocolade ei smelt als het ware samen tot een Baked Oats met chocolade eieren voor pasen. Een superdeluxe ontbijt met chocolade eieren!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 30 gr havermout vlokken
  • 30 gr havermeel
  • 125 ml amandelmelk
  • ½ banaan
  • 1 tl hazelnotenpasta (Nutella)
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 groot hol chocolade ei – bijv. Kinder Surprise
  • optioneel: chocolate chips of extra paaseitjes ter decoratie

Extra:

  • ronde bakvorm 10–12 cm doorsnede
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
  2. Prak de banaan in een diep bord. Voeg de havermout, melk, hazelnootpasta, vanille en bakpoeder toe en roer het geheel tot een licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
  3. Snijd het grote holle chocolade ei over de naad door en leg beide helften in het beslag met de opening naar boven. Schep 1-2 theelepels van het beslag teven in de chocolade helften.
  4. Je kunt eventueel nog een paar extra chocolade paaseieren of chocolate chips toevoegen. Plaats daarna de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 15 minuten.
  5. Ook leuk: snijd een (witte) chocolade paasei doornmidden en plaats deze bovenop de warme Baked Oats met chocolade ei. Wacht een minuutje zodat de chocolade kan opwarmen en lepel de vorm lekker leeg!

Fijne Paasdagen! Groetjes, Betty

Keywords: Baked Oats, Havermout, ontbijt, chocolade, banaan, pasen, vegan,