Er is een nieuw Italiaanse restaurant geopend in Utrecht en die is absoluut het bezoeken waard. Bistrot David vind je in een zijstraat van de Neude en hier strijk je neer voor pasta & ristotto! Maar ook wijn, cocktails, limoncello en natuurlijk dolci! Simpel, doch elegant en lekker! Wat wil je nog meer?

Een Italiaans avondje uit

Bistrot David is gesitueerd in een pand waar ik vroeger geregeld aan de cocktails zat tot in de late uurtjes (toen was het nog Aperitivo), maar inmiddels verbouwd tot een mooi Italiaans restaurant met donkerblauwe muren, tafels gedekt in wit linnen en houtaccenten. De cocktailbar staat er gelukkig nog steeds, want dit is bovenal een plek voor een (Italiaans) avondje uit. Grote blikvangers zijn de grote kroonluchters met glazen bollen die een op en top Italiaanse design weerspiegelen aan het hoge plafond. In de zomermaanden zal ongetwijfeld het terras voor de deur weer een grote publiekstrekker gaan worden.

Italiaanse bistro met pasta en risotto

Wellicht ben je reeds bekend met La Cantina di David aan de Oude Gracht? Dit Italiaanse Fine Dining restaurant is al decennia lang een begrip in Utrecht. Maar Bistro David is laagdrempeliger, de uitstraling is ook vlotter en jonger. Van het personeel tot de menukaart en de muziek die uit de speakers komt. De jongedame Sara heet ons welkom en legt in het Engels uit hoe de kaart is opgebouwd, helpt ons met de wijnkeuze en meer. Deze Italiaanse laat ons eventjes in Italie wanen met haar drukke handgebaren en meer. Na afloop van het diner komt chef Mateo zelfs de zaal in om een praatje met de gasten te maken. Erg leuk omdat het restaurant (beneden) ook best knus en intiem is en de beleving is zo helemaal compleet.


Dit eet je bij Bistrot David in Utrecht:

Antipasti:

Naast een borrelplank met een selectie van kaas en worst, kun je ook kleine antipasti salades als voorafje of voor bij je drankje bestellen. Bijvoorbeeld een salade met zeevruchten, of ga voor een Tartare di Filetto (steak tartare van ossehaas) of Tartare di Salmone (zalm).

Bruschette:

Voor een fixed price van slechts 13.50 euro kun je maar liefst 3 bruschette samenstellen. Het getoaste brood met diverse toppings is een klassiek Italiaans voorafje. Ik ging voor een trio van Burrata e Patè d’Olive (Buratta & Taggiasche olijven), maar ook Pachino e Basilico (basilicum & cherrytomaten) en Funghi e Tartufo (paddenstoelen & truffelcreme).

Tartare di Filetto
Tris Bruschette

Paste

Als je restaurant voornamelijk draait om de pasta & risotto, dan mag je hier zeker heerlijke goudgele pasta verwachten die perfect al dente gekookt is. Naast de a la carte keuze kun je hier met minimaal 2 personen ook een Tris di Pasta bestellen. De chef maakt dan 3 porties verschillende pasta voor je klaar (denk vega-vis-vlees) die je dan samen deelt. Dit is echt uniek en maakt de ervaring alleen maar leuker. Wij kregen Tagliatella al Pesto con Burrata (lintpasta met pesto en burrata) , maar ook Lunetta al Tartufo (ravioli pakketjes met truffel en gorgonzola saus) en Pappardella al Ragù d’Anatra (dikke lintpasta met ragout van eend).

Pappardella al Ragu d’Anatra
Tagliatella al Pesto con Burrata
Lunetta al Tartufo

Ristotti:

Tja, hier gaan we gewoon een keertje voor terugkomen. Want hoe lekker zal die Risotto Zafferano e Salsiccia (saffraan & Italiaanse worst) of de Risotto Ai Frutti di Mare (zeevruchten) wel niet smaken?!


Dolci:

Hierbij heb je slechts keuze uit 3 items en dat is eigenlijk meer dan genoeg! Ga je voor een frisse Sgroppino met citroenijs en vodka? Of kies je, net als wij, voor Crema Pasticcera e Frutta (huisgemaakte vla met fruit) of de traditionele Tiramisù? Ook hier hebben we ontzettend van gesmuld!

Creme Pasticcera e Frutta & Tiramisu

Laat het duidelijk zijn dat Bistrot David een hele leuke Italiaanse aanwinst in mijn stadsjie is. Laagdrempelig, knus, maar tegelijk ook heel lekker en ontspannen je avond doorbrengen met lekker eten. En na afloop neem je natuurlijk ook nog even een limoncello toe en wens het personeel een Buona notte toe alvorens je naar huis gaat.

Groetjes, Betty


Bistrot David
Vinkenburgstraat 20
3512 AB Utrecht 
The Netherlands
T: +31 30 202 9147
https://bistrot-david.nl
Open van woensdag t\m vrijdag van 15.00 tot 22.00 uur 
en zaterdag t\m zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur.

Voor deze review waren wij uitgenodigd door Bistrot David, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago