Dit is zo’n gerecht dat je stiekem meevoert naar Turkije! Ik hou van aubergines, want het is een veelzijdige groente. Maar ze zijn toch het allerlekkerst als ze uit de oven komen en de combinatie aubergines met feta uit de oven is helemaal geweldig.
Dit recept verkrijgt zijn ‘Turkse’ smaken door het gebruik van koriander en de pittige tomaten saus. Het roept een Midden-Oosten sfeer op, en het hele huis gaat hier heerlijk van ruiken. Ik kan er helaas niet zelf de credit voor krijgen want dit recept is afgeleid van het kookboek: Turquoise (English only). Maar daardoor krijg je ook ECHT aubergines op Turkse wijze! De feta zal een beetje smelten in de oven en samen met de pittige tomatensaus, waan je je heel even op een terrasje in Istanbul. In Turkije heet dit gerecht overigens: ‘Imam Bayildi’, mocht je het daar tijdens een vakantie willen bestellen en proeven.
Deze aubergines met feta uit de oven kun je zowel warm als koud (kamertemperatuur) eten. Je kunt 1 hele aubergine serveren als bijgerecht of kleine vegetarische maaltijd. Maar deze Imam bayildi doet het ook erg goed als ‘mezze’, dit zijn kleine hapjes (denk Turkse tapas) en serveer in dat geval een 1/2 aubergine per persoon. Ook lekker: geef er Turks brood bij en maak er deze yoghurt dip genaamd Labneh bij! Check hier nog meer recepten uit de Turkse keuken.
Dit is zo’n gerecht dat je stiekem meevoert naar Turkije! Ik hou van aubergines, want het is een veelzijdige groente. Maar ze zijn toch het allerlekkerst als ze uit de oven komen, en de combinatie aubergines met feta uit de oven is helemaal geweldig.
Ingrediënten knoflookpasta:
Ingrediënten pittige tomatensaus:
Extra:
Afiyet Olsun! (=Eet smakelijk)
Groetjes, Betty
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…
Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…
Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…
Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al ontzettend lekker leek.…
Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken…
Vandaag begint officieel de lente en dat betekent dat de paasdagen ook in aantocht zijn.…
View Comments
Heerlijk recept en heel goed klaar te maken voor je (evt.) gasten komen; wel zo gezellig! Wordt zelfs lekkerder als alle ingrediënten de tijd krijgen om in te trekken; ik mis alleen de verse platte fijngehakte peterselie die er in Turkije (meestal) vlak voor het serveren royaal overheen gestrooid wordt.
Lekker met knapperig vers (stok- of Turks) brood; we hebben zitten smullen!
Tip: koop kruiden bij een Turks of Marokkaans winkeltje: voor een euro koop je daar een bos die je met 2 handen vast moet houden (de rest invriezen) daar kan geen supermarkt tegenop..
Ja lekker hoor! En bedankt voor de tips!
Hoi Betty,
leuk dat je je recept deelt. Ik vraag me af: (stap 1) als je de aubergine insnijd en er zout op doet, wat moet je dan een half uur laten uitlekken?
Groetjes Annemieke
Hi Annemieke,
het zout ontrekt vocht uit de aubergines. Mocht je het recept inmiddels zelf gemaakt hebben, dan heb je waarschijnlijk een plasje vocht onder het vergiet teruggevonden.
groetjes, Betty