Voor vandaag heb ik in de Italiaanse maand van Betty’s Kitchen deze Arancini met mozzarella (risotto balletjes) op het menu staan. En die moet je proeven… Had ik namelijk al verteld dat de knapperige korst van Parmezaanse kaas is?
Ik moet wel eerlijk zijn: je bent wel even bezig met het maken van deze risottoballetjes. Dit is vooral veel wachttijd, dus trek er een paar uur voor uit en in de tussentijd kun je van alles doen. Maar geloof mij, als je dit uiteindelijk op tafel tovert heb je geen spijt.
Ook gasten zul je hier enorm mee verrassen. Een vriendin maakte soortgelijke risottoballetjes voor mij toen ik kwam eten en ik begreep niet waarom ik dit nooit eerder had gemaakt. Ik was dus meteen geïnspireerd voor de Italiaanse maand!:)
Heb je deze week al een heerlijke portie risotto gemaakt, dan kun je natuurlijk ook heel eenvoudig arancini maken van leftover risotto. Stap 1 t/m 5 kun je dan overslaan, en afhankelijk van het soort risotto dat je in huis hebt, kun je zo ook een beetje variëren qua smaken. Lekker worden je risotto balletjes toch wel 🙂
Je kunt deze Arancini met mozzarella als bijgerecht serveren met bijvoorbeeld een stukje vis, vlees of salade ernaast. Maar ze kunnen ook heel goed door als voorgerecht of borrelhapje. Multifunctioneel dus!
Deze risotto bolletjes zijn een klassieker uit de Italiaanse keuken! Arancini met mozzarella zijn heerlijk als voorgerecht of als borrelhap!
Benodigdheden voor het frituren van de balletjes:
PS. Als je dit lekker vond, probeer dan ook eens deze Risotto taartjes met tomatensalade. Een aanrader!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
View Comments
Zou je dit ook van te voren kunnen maken, dag ervoor, of bijv. een week ervoor en dan invriezen? of moet je dit gewoon op de dag maken?
Hi Saskia, de risotto balletjes zelf kun je wel invriezen. Wel even in de koelkast een nachtje laten ontdooien.
Maar het met paneerlaagje inrollen en frituren zal je echt 'vers' moeten bereiden.
Zou je de balletjes ook in een airfryer kunnen frituren?
Waarschijnlijk wel ja! Ik heb die alleen niet meer dus kan niet de temperatuur en tijd voor je checken. Maar vermoed iets van 180 graden (hetelucht) en dan gerust een kwartiertje.
Mocht het gelukt zijn, laat het ons even weten ;-)