Het maakt niet uit hoe je je voelt, of wat voor weer het is: tegen een muffin zegt niemand nee. Deze kleine cakejes kun je vullen met de lekkerste hartige en zoete ingrediënten. En deze appel muffins met karnemelk zijn dan ook grote favoriet bij ons thuis.
Schroom niet om gerust de 12 stuks van dit recept voor appel muffins te maken. Want je als je ze goed laat afkoelen, kun je deze appel muffins invriezen namelijk. Zo heb je altijd wat lekker omhanden bij onverwachts bezoek. Of gewoon voor onderweg in je handtas.
Ik had een grote stapel appels in mijn fruitschaal liggen. De afgelopen dagen ben ik nauwelijks thuis geweest, dus heb ook niet echt tijd gehad om al dat lekkere fruit op te maken. Daarom zit ik nu lekker te genieten van een bomvolle fruitsmoothie en besloot het overgrote deel van de appels te verwerken in appel muffins. Zo zie je maar: er zijn dus altijd manieren om van een fruit-overschot af te komen! Je kunt er ook bijvoorbeeld deze appel-notentaart mee maken! En van rijpe peren zelfs een mooie peren-ontbijtcake met noten of zelf een kruidig herfst-perentaartje.
Je kunt muffins met verschillende ingrediënten bereiden: zo kun je bijvoorbeeld melk en boter gebruiken. Maar je kunt ook (een deel) van de boter te vervangen door plantaardige olie. Je krijgt hierdoor hele smeuïge appel muffins, die dat typerende ‘muffin-olielaagje’ in je mond achter laten. Een beetje zoals carrot cake zou doen. Maar, door de olijfolie reizen de appel muffins iets minder goed in de oven. Dus voeg dan karnemelk toe in plaats van melk. Door het zuur in de karnemelk, werkt dit als ene natuurlijke gist dat je beslag helpt beter te rijzen. En het resultaat van deze appel muffins is dan ook geweldig geworden!
Het maakt niet uit hoe je je voelt, of wat voor weer het is: tegen een muffin zegt niemand nee. Deze kleine tussendoortjes kun je vullen met de lekkerste hartige en zoete ingrediënten. Omdat wij thuis altijd appels in overvloed hebben, maak ik er graag deze appel muffins met karnemelk van.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Groetjes, Betty
Variatietip: deze appelmuffins zijn ook geweldig te combineren met noten. Hak bijvoorbeeld 50 gram walnoten of pecannoten in stukjes en schep door het beslag alvorens in de vormpjes te scheppen.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Wat een heerlijk blog heb je, Betty! Ik vond je zomaar opeens via-via. Ik zet je meteen bij mijn links (zie: ik schuif regelmatig aan bij). Like you!
Hi Nell,
Dank je wel, dat is leuk om te horen! Ik heb net de Eetplezier blog gevonden, en zal je ook in mijn lijst zetten. Leuk he, al die foodies bij elkaar :-)