Dikwijls krijg ik de vraag: Betty hoe maak je de beste zoete aardappel friet? Er zijn een aantal tips en tricks die ik je hiervoor wil meegeven, zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan met deze frieten maken.
Ja ik loop een beetje achter, want inmiddels heeft half Nederland al een recept gepubliceerd voor zoete aardappel friet uit de oven. Maar ik was gewoon een tijdje bezig om de juiste kruidensamenstelling uit te vogelen. Ik at zoete aardappel friet namelijk voor het eerst tijdens de rondreis in Amerika en was meteen verkocht aan die heerlijke gekruide smaken aldaar. Inmiddels heb ik deze zoete aardappel friet uit de oven al zo vaak gemaakt, dat ik mezelf echt een patat-junkie mag noemen. Aardappel is tevens glutenvrij, de zoete variant is beter voor het in stand houden van je bloedsuikerspiegel en deze zoete aardappel frieten zijn gewoonweg verdraaid lekker!
De grootste uitdaging is toch wel om de zoete aardappel friet krokant uit de oven te krijgen. Deze aardappels zijn nou eenmaal anders dan gewone aardappels, dus het resultaat is nooit hetzelfde of 100% vergelijkbaar. Maar he, met onderstaande tips voor zoete aardappel friet maken kom je toch een beetje in de buurt. Maar, zoete aardappel is nou eenmaal ‘smeuiger’ dan gewone aardappel, zelfs na dubbel frituren blijven ze toch wat zachter dan gewone aardappels
Experimenteer er gerust op los! En deze zoete aardappel frieten zijn heerlijk met zelfgemaakte mayonaise of BBQ saus. Dat laatste mag ook als je NIET uit Australie komt, overigens…
Hoe maak je de perfecte zoete aardappel frieten? Met deze tips en tricks kun je thuis zelf aan de slag met patatjes maken
(*TIP: polenta en amandelmeel zijn glutenvrije alternatieven voor bloem en detox proof)
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag gaat met de perfecte frieten maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Ik ben niet zo heel erg van de zoete aardappel maar met die kruiden lijkt het mij echt ontzettend lekker, vooral met die komijn! Misschien dat ik ze ooit ga maken in een gezonde bui
Kijk dat vind ik leuk! Gewoon proberen, je zult hopelijk net zo versteld staan als ik !
Nou t werd wel een kleverige bende denk dat een bakpapiertje wel echt nodig is, bataat was ook echt superzacht en slap heb met andere recepten knapperige gemaakt
Ohh dat is jammer, maar wellicht kun je iets met de tips die ik in het artikel geef. Succes in ieder geval.
Die foto is echt niet bataat uit de oven
En ik weet 100% zeker dat het zoete aardappel is! Ik was er bij namelijk :-)
Hmmmm lekker dit! Ik maak ze altijd met komijn en gerookte paprikapoeder. Jammer genoeg zijn ze nooit zo knapperig als ik wil. Ga jouw recept uitproberen. De foto ziet er veel belovend uit!
Ik ben benieuwd hoe je ze vind :-)
Wauw, ik heb je kruidenmengsel gisteren uitgeprobeerd - heerlijk! Wat een smaakexplosie :) Ik heb het nu gebruikt voor een ovenschotel met zoete aardappel, krieltjes en wortel. Dat ga ik zeker vaker maken met jouw recept als basis, en als ik wat meer tijd heb ga ik ook kijken of ik er zulke mooie frietjes van kan maken als jij. Bedankt voor het delen van je recept!
Hi Myrthe,
dank je wel voor het compliment! En ik ben blij dat je het zo lekker vond! In ieder geval heel veel kookplezier :-)
Zo, dat was lekker! Ik heb amandelmeel gebruikt, altijd goed. Ik heb ook een paar aanpassinkjes gedaan:
- het water heb ik tijdens het kortere weken gedurende 15 minuten meermaals ververst, totdat er geen zetmeel meer in leek te zitten;
- de baktijd heb ik iets aangepast: eerst 20 minuten op 180 graden, toen omgeschept, nog 15 minuten laten bakken, weer omgeschept en nog 7 minuten op 185 graden.
Het resultaat was een lekker droog en mals frietje. Heerlijk met knoflookmayo en wortel-appelsalade.
Hi Anita,
ontzettend bedankt voor je tips! Hier hebben de anderen ook wat aan.
Geniet en maak er een mooi weekend van!
Groetjes, Betty
Vanavond gemaakt. Ze waren niet knapperig maar wel ontzettend lekker!
Bedankt voor het recept.
vrgr Maya
Hi Maya,
wat jammer! Maar ben blij dat ze goed gesmaakt hebben.
Dat is immers net zo belangrijk!
Groetjes, Betty
Wat een top frieten!!! Eindelijk een recept dat werkt; ik denk door het wassen/drogen en de bloem. Iets langer in de oven gedaan (maar waren ook 7/8 aardappelen) en ze waren perfect. De kids - die claimden geen zoete aardappel te eten... - wilden ze liefst morgen weer. Veel dank!
Dank je wel en super leuk om te horen!