Overige

Unboxing: een Kerst om hallo tegen te zeggen

Advertorial – Op een druilerige middag gaat bij mij de deurbel en staat de postbezorger voor mijn deur. ‘Hallo, ik heb een kerstpakket van Jumbo.’ Die pak ik natuurlijk met twee open armen aan en eenmaal binnen kan het Kerstfeest dit jaar niet vroeg genoeg beginnen.

Niemand minder dan Hans van Wolde komt even ‘hallo’ zeggen en mij uitdagen om een Kerstklassieker te bereiden met heerlijke ingrediënten. Dit wordt een kerst om Hallo tegen te zeggen!

Hello, it’s me…

Bij de Kerst box die ik ontving van Jumbo hoort een video boodschap van Hans van Wolde, chef-kok van restaurant Beluga in Maastricht.  Dit restaurant heeft maar liefst 2 Michelin sterren op zijn naam staan en is een begrip in Nederland!

Vorig jaar bracht ik zelfs een bezoek aan het restaurant, dus ik ben geen onbekende met de fantastische kookkunsten van Hans van Wolde. Des te leuker vind ik het juist dat hij een persoonlijk bericht voor mij opgenomen had. Een kerstgroet vanuit Maastricht en daarbij wil hij mij uitdagen om een echte kerstklassieker te maken met de ingrediënten in deze kerst box.

Unboxing Jumbo Kerst box

Wat mij al eerste opvalt, zijn de garnalen in de box! Ik heb altijd al een keertje iets van een garnalencocktail willen maken voor Kerst, maar dat is er gewoonweg nooit van gekomen.  En met frisse smaakmakers als sinaasappel, ketchup, bieslook, kappertjes, gembersiroop, Zaanse mosterd, crème fraiche, sjalotjes, limoen en hazelnoten, moet dit wel een hele bijzondere smaak combinatie gaan worden!

Daarnaast vind ik, onderop in het kerstpakket, een heerlijk dikke en robuuste snijplank, met een lederen handvat! Hoe gaaf! Die komt zeker goed van pas in Betty’s Kitchen. Ik durf alleen niet te zeggen of Jumbo deze ook gaat verkopen voor kerst.

Jumbo Kerst Specials

En met al deze ingrediënten gaat het toch echt gebeuren: ik ga een garnalencocktail naar recept van Hans van Wolde maken! Er zijn totaal 5 chef-koks en dus ook 5 recepten die het kerstdiner naar een hoger niveau gaan tillen. Voor meer informatie en voor de andere recepten ga je naar Jumbo.com/Kerst.

Ik heb zojuist al even mijn schoonfamilie opgebeld en die komen er meteen aan, om voor te proeven voor kerst. Dus binnenkort horen jullie hier meer over!

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met Jumbo Supermarkt. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago