Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld om juist lekker op te warmen na een flinke regenbui of sneeuwval. En lekker gevuld met heel veel groenten en vitamientjes. Dus ik verzamelde maar liefst 10x winter soep recepten voor jullie om de koude dagen mee door te komen.

Wintersoep favorieten van de blog

Laten wij vooral niet vergeten dat de ‘R’ in de maand zit, dus verzamelde ik 10x winter soep recepten voor jullie. Dat kunnen soepen zijn boordevol wintergroente. Of juist dikkere soepen die je gerust als maaltijd kunt oppeuzelen. Uiteraard mag de enige echte Hollandse erwtensoep niet ontbreken. Evenals een ouderwetse groentesoep met balletjes. Stuk voor stuk zijn deze wintersoep grote favorieten op deze blog en natuurlijk onwijs lekker! Welke wintersoep ga jij vanavond maken?

10x Winter soep recepten:

(klik op de foto om rechstreeks naar het recept te gaan)


1. Aardperensoep met Truffel

Recepten met paddestoelen en truffel doen het altijd uitstekend rond de feestdagen periode. Deze aardperensoep met truffel is beslist een winterse soep die je eens geproefd moet hebben.


2. Bloemkoolsoep met Kaas

Een volromige soep met lekker veel kaas is pure comfortfood! Deze bloemkoolsoep met kaas is dan ook heerlijk op een regenachtige dag en om bij op te warmen.


3. Erwtensoep (uit de Slowcooker)

Uiteraard mag de enige echte Hollandsche erwtensoep niet ontbreken in dit lijstje met winter soep recepten. Gemaakt in de slowcooker met zachtgegaarde ‘krabbetjes’. De rookworst is natuurlijk optioneel hoor. Maar genieten is het zeker!


4. Groentesoep met gehaktballetjes

En wat dacht je van een ouderwetse en eigenlijk heel gewone groentesoep met gehaktballetjes? Deze komt bij ons thuis elke maand wel weer een keertje voorbij. Speciaal voor de kids met alfabet vermicelli en dan maken wij er een leuk woord spelletje van tijdens het opeten ervan!


5. Hutspotsoep met Gekarameliseerde Ui

Onze Nanda maakte deze hutspotsoep met gekarameliseerde ui en ik wist meteen dat dit een voltreffer moest zijn! Inmiddels heb ik van meerdere mensen al te horen gekregen dat ze dit echt een ultiem wintersoep recept vinden!


6. Indiase Gele Curry Soep

Deze vegetarische Indiase gele currysoep op het menu: een verwarmende, gezonde maaltijdsoep met gele spliterwten en heerlijke Indiase smaakmakers! Echt een hartverwarmende soep om van te genieten! Serveer deze soep lekker met naan of papadum om erin te dopen.


7. Knolselderijsoep met blauwe kaas

Knolselderij geeft zo’n heerlijke winterse smaak aan gerechten. Deze knolselderijsoep met blauwe kaas is dan ook op en top winters te noemen en lekker romig van smaak!


8. Tomaten-Uiensoep met Port

Een goede tomatensoep kan eigenlijk altijd wel. Maar onze Nanda ging deze keer aan de slag met een verrukkelijk tomaten-uiensoep met, jawel, port! Het is echt een superdeluxe wintersoep, boordevol smaak en eentje om niet gauw meer te vergeten.


9. Minestronesoep met Cavolo Nero en Tortellini

In Italie zijn ze ook dol op soepen! En daar komen de verschillende seizoenen en groenten van DAT moment helemaal tot hun recht in Minestronesoepen! In de winter maak ik dan ook deze hartverwarmende soep met paddestoelen, carolo nero (bladgroen) en pasta! Lekker vullend en op en top Italiaans!


10. Spruitjes Soep met Spek

Je moet er van houden, maar spruitjes zijn echt op en top wintergroente! Ik vindt de combinatie van de soms bittere spruitjes met zoute spek echt te gek, dus deze spruitjessoep met spek is zeker het uitproberen waard! Een waardige afsluiter van deze 10x winter soep gerechten!


Tot zo ver mijn 10 favoriete winter soepen van dit moment. Zetten jullie in het najaar en in de winterse maanden ook graag een warme kom of bord met soep op het menu? Je vindt hier nog veel meer recepten met soep terug! Welk soep recept is dan jullie grote favoriet?

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 10x winter soep recepten voor lunch, diner of tussendoor wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago