Met deze zomerse temperaturen wordt er massaal gezocht op verkoelende drankjes en ijsrecepten! Om het jullie wat makkelijker te maken heb ik hier een lijstje met 10x verkoelende zomer drankjes recepten voor jullie op een rijtje gezet!

Afkoelen met een verkoelend drankje

Tijdens warme dagen moeten we natuurlijk wel ons hoofd koel houden! En hoe beter dan lichaam en geest af te koelen met een verkoelend drankje, zoals een homemade ijsthee of ijskoffie? Maar laten we de sprankelende limonades en alcoholvrije cocktails ook niet vergeten! Zo kom je wel aan die minstens 8 glazen water per dag! Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog wat heerlijke homemade ijsrecepten voor jullie op een rijtje gezet, dus maak er een smakelijke en verkoelende zomer van!

10x verkoelende zomer drankjes:

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Alcoholvrije Gin Tonics

Non alcoholische cocktails doen het altijd goed tijdens zomerse dagen! En gelukkig zijn er heel wat fijne ‘gin’ merken zonder alcohol of goede alternatieven voor een Gin Tonic!


2. Mango Limonade

Een goed homemade limonade recept is nooit weg! Deze mango limonade\ijsthee is onze absolute zomerse favoriet en eigenlijk heel makkelijk om te maken!


3. Griekse Cafe Frappe maken (met een shaker)

Ik zie nog voor me hoe de Griekse barmannen hele zomerse middagen met een cocktailshaker staan te schudden. Niet zozeer om cocktails te maken, maar in die hitte drinken de gasten het liefst lekker een verkoelend glas Cafe Frappe! En die kun je zelf thuis ook heel goed namaken. Let op! de oploskoffie is een must!


4. IJSthee met bosvruchten

Zelf gemaakte ijsthee is goud waard op zomerse dagen dat deze ijsthee met bosvruchten niet mag ontbreken in dit lijstje met verkoelende zomer drankjes! Koel je favoriete bosvruchten thee door en door en versier met nog meer fruit! I love it!


5. Dalgona Coffee

Dit is toch wel de koffiehype van het afgelopen jaar! De Dalgona Koffie is niet meer weg te denken van het internet en uit onze huishoudens. Gelukkig is hij zeer verkoelend dus we trekken de trend nog even door naar de zomer!


6. Freakshakes maken (3x)

Zelf milkshakes maken is niet moeilijk! Maar de echte zoetekauw gaat natuurlijk voor zo’n over de top en super deluxe gedecoreerde FREAKSHAKE! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het toevoegen!


7. IJskoffie maken met de Nespresso machine (Video)

Ben je in het bezit van een Nespresso of ander capsule apparaat? Dan maak je daar met 1 druk op de knop een heerlijke ijskoffie van! Je kunt zelf nog variatie aanbrengen met melk en roomijs. Have fun!


8. Cranberry-gember Mocktail

Giet in een blender:

  • 200 ml Cranberry Juice
  • 5 gram stemgember (uit een potje), in stukjes gehakt
  • 1 theelepel gember siroop (uit het potje)
  • 1/2 theelepel verse limoensap
  • 2-4 verse muntblaadjes

Blender alle ingrediënten gedurende 30 seconden. Giet in een hoog glas. Serveer met een schijfje limoen en extra muntblaadjes.

(bron: Oceanspray.com)


9. Tropical IJS Koffie & Orange Koffie

Onze Nanda bedacht voor deze zomer een Tropical IJS koffie en een varatie recept met sinaasappel! Zo geef je je gekoelde koffie een echte zomerse vibe!


10. Water met fruit

Tot slot, werkt ouderwets kraanwater ook nog steeds als een ultieme dorstlesser! Pimp je glas met wat kleur en een fruitig smaakje! Check hier 8x water met fruit combinaties waar je van gaat watertanden!


BONUS: 10x Zomerse cocktails met alcohol

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog een reeks van drank fabrikanten die hele mooie zomerse cocktails met alcohol maken! Bekijk hier onze 10x zomerse cocktail favorieten!


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 10x verkoelende zomer drankjes recepten wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago