Oeh la la! Een van de meest decadente versnaperingen is natuurlijk een combinatie van karamel en chocolade! Deze Millionaires shortbread zijn een vegan alternatief op het echte werk, maar daardoor misschien zelfs nog lekkerder!

Experimenteren met vegan millionaires shortbread

Deze dame experimenteert steeds vaker met vegan recepten. Dit komt natuurlijk ook omdat wij thuis steeds meer vegetarisch en vegan eten. Nu is een van mijn favoriete producten om mee te bakken en zoet creaties te maken Dulche de Leche! Deze karamel gemaakt van gecondenseerde melk is hemels en vond ik moeilijk na te maken als vegan variant voor o.a. millionaires shortbread. Totdat ik een zak dadelpasta tegenkwam tenminste! Na een hap wist ik meteen dat dit een mooi alternatief zou kunnen zijn voor vegan karamel recepten en wilde dit daarom ook graag even met jullie delen!

Kun je ook zelf dadelpasta maken?

Jazeker! De verse dadels dien je dan voor te weken in water en deze pureer je dan in de keukenmachine. Maar een kant-en-klare zak of pot uit de winkel is wel zo makkelijk, zeker als je dit recept voor vegan millionaires shortbread gaat maken. Met een bodem van amandel en kokos en een verrukkelijke tussenlaag van dadelpasta karamel! Alleen nog aftoppen met chocolade en je voelt je de koning te rijk!

Nog meer vegan tussendoortjes

Maar voor de veganisten onder jullie hebben wij naast deze vegan millionaires shortbread ook nog meer andere vegan tussendoortjes op de site staan. Wat dacht je van deze vegan lemon bars of gruwelijk lekkere zwarte bonen brownies? Zo mis je echt helemaal niets hoor! Ook lekker zijn deze Lemon Cake Balletjes en deze havermouttaartjes met pompoen en chocolade. Met de dadelpasta maakte ik overigens ook deze vegan havermouttaart met witte chocolade en rood fruit! Oeh la la wie had dat gedacht?!


Print

Recept: Vegan Millionaires Shortbread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Oeh la la! Een van de meest decadente versnaperingen is natuurlijk een combinatie van karamel en chocolade! Deze Millionaires shortbread zijn een vegan alternatief op het echte werk. Met een bodem van amandel en kokos en een verrukkelijke tussenlaag van dadelpasta karamel! Alleen nog aftoppen met chocolade en je voelt je de koning te rijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minuten + koelen
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Ingredienten shortbread bodem:

  • 100 gram gemalen kokos,
  • 100 gram amandelmeel,
  • ½ theelepel bakpoeder,
  • 80 gram kokosolie, gesmolten,
  • 50 gram dadelpasta,
  • 1 theelepel vanille extract.

 

Ingredienten vegan karamel:

  • 200 gram dadelpasta,
  • 200 ml kokosmelk, uit blik,
  • Snufje zout.

 

Topping:

  • 100 gram pure vegan chocolade, in blokjes,
  • 100 gram vegan melk chocolade, in blokjes.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de binnenzijde van een vierkant bakblik (25×25 cm) met bakpapier.
  2. Maak als eerste de shortbread bodem: Meng hiervoor de kokos, het amandelmeel en bakpoeder in een ruime kom. Voeg de gesmolten olie, dadelpasta en vanille toe en kneed goed door tot een compact deeg. (Dit kan eventueel ook in een foodprocessor gemengd worden).
  3. Druk het deeg uit tot een egale plak in het bakblik. Bak de shortbread gedurende 20 minuten in de oven. Haal uit en laat goed afkoelen.
  4. Ondertussen maak je de vegan karamel: Stop de dadelpasta in een kookpannetje, schenk de kokosmelk erbij en verwarm al roerende tot een pasta. Breng op smaak met een snufje zout. Giet de vegan karamel op de shortbread bodem. Dek het bakblik af met folie en laat de karamel opstijven gedurende 3 uur in de koelkast.
  5. Verwarm de pure en melk chocolade blokjes au-bain-marie en giet dit bovenop de karamel laag. Kantel het bakblik met je handen om de gesmolten chocolade egaal te verdelen. Zet het blik nog een extra uur in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.
  6. Snijd de vegan Millionaire’s shortbread in vierkantjes of driehoekjes en geniet.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan Millionaires shortbread wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

1 dag ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

2 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

3 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

4 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago