Havermout ontbijtjes zijn nog steeds hartstikke hot! Maar nu met deze zomerse temperaturen gaat mijn persoonlijke voorkeur meer uit naar koele ontbijtjes! Deze overnight Chia-Oats bieden dan ook uitkomst en maken een mooi vrolijk gekleurd ontbijt!

Wat zijn overnight chia-oats?

De naam zegt het al een beetje: dit is een recept dat zich gedurende de nacht ontwikkeld. De havermout ‘oats’ laat ik lekker een nachtje in (plantaardige) melk weken, dan krijg je een beetje hetzelfde effect als koken. Ik voeg er nog lekker chiazaad aan toe voor de omega 3 vetten en dan zuigen dit samen zich helemaal vol met de melk en wordt vanzelf een beetje papperig. Dat prachtige groene kleurtje verkrijg je door wat groene spirulina toe te voegen. Top de overnight chia-oats af met een laagje yoghurt voor extra eiwitten, kiwi en kersen en je hebt een prima basis voor een drukke werkdag!

Nog meer lekkere ‘overnight’ ontbijtjes!

Deze Overnight Chia-Oats zijn niet het enige ontbijtrecept dat ik in de koelkast bereid. Maak namelijk ook eens deze Overnight Oats met cacao. Maar ook deze overnight oats met gojibessen maken een heerlijk koel zomers ontbijtje van. Ook lekker: deze (warme) havermoutpap met blauwe spirulina! En als je fan bent van die omega 3 rijke chiazaadjes dan moet je ook eens deze chiazaad pudding met blauwe bessen proberen. Voor de liefhebbers kun je zelfs een groot glas met dit laagjes ontbijt bouwen van chiazaad, yoghurt en fruit! Dat wordt allemaal nog eens gezond genieten op de vroege morgen!


Print

Recept: Overnight Chia-Oats met spirulina

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Overnight Chia-Oats met spirulina staat garant voor een kleurrijk en gezond ontbijt. De geweekte havervlokken en chiazaadjes bevatten lekker veel vezels en omega 3 vetzuren. Samen met de spirulina, kiwi en kersen geef je je lichaam een lekkere oppepper op de vroege ochtend!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Total Time: 1 nachtje
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 80 gr (grove) havervlokken
  • 4 eetlepels chiazaad
  • 23 eetlepels maple syrup, agave siroop of honing
  • 1 theelepel groene spirulina poeder
  • 350 ml (amandel)melk

Topping:

  • 200 gram (plantaardige) yoghurt of kwark,
  • 2 kiwi’s
  • klein handje kersen, ontpit

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in een grote glazen voorraadpot of hersluitbaar bakje. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens heel goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot (of bakje) 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend verdeel je de overnight chia-oats over twee kommetjes of glazen. Lepel hier vervolgens de yoghurt of kwark overheen,
  3. Snijd de kiwi’s door de helft en lepel ze uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ontpitte kersen doormidden. Verdeel het fruit over de yoghurt en Serveer direct!
  4. Ontbijt je liever met warme havermoutpap? Verwarm je overnight oats dan gerust kort in een pannetje of in de magnetron. Doordat de ‘oats’ en chiazaadjes voorgeweekt zijn verkort je de kooktijd aanzienlijk! Laat wel iets afkoelen alvorens je deze met de yoghurt mengt.

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEP OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een deze overnight chia-oats wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago