Ook in de herfst en winter geven we die barbecue een slinger. Deze Vegan BBQ Corn ribs zijn een vegetarisch alternatief op spareribs maken en zijn heerlijk om van te knabbelen. Gekookte maiskolven die worden afgelakt met barbecuesaus en vervolgens gegrild op de BBQ. Oeh la la wat wil je nog meer?

Vegan BBQ Corn ribs maken van maiskolf

Mijn man is dol op spareribs van de barbecue. Maar omdat niet iedereen in ons huishouden even dol is op vlees, besloot ik om hier ook een vegetarisch alternatief op te maken. Iedereen is immers dol op gegrilde maiskolven van de barbecue en met een kleine aanpassing en een beetje fantasie kun je hier vegan spareribs van maken. Door de kolven in lange strips te hakken en af te lakken met barbecue saus, heb je zo een heerlijke vegan hapje van de barbecue. Te serveren als vegan hoofdgerecht of serveer als borrelhapje of voorgerecht. Wat jij wilt. Ook de knoflooksaus kun je heel eenvoudig vegan maken natuurlijk.

Steeds meer groenten op de BBQ

Groenten gaan steeds meer een belangrijke rol innemen in de behoefte om minder vlees te eten. Niet voor niets hebben wij op maandagen een Vegetarische rubriek op de site en is 1 november wereldwijd uitgeroepen tot World Vegan Day. Maar we vinden het ook leuk om aan de slag te gaan met zoeken en maken van vegetarische alternatieven van bekende vleesgerechten. Ook in de barbecue wereld zijn bijvoorbeeld groenteburgers grote favoriet en voor de liefhebber hebben we dan ook 10x vegetarische BBQ recepten op een rijtje gezet. Daar horen deze vegan BBQ corn ribs natuurlijk ook bij, maar zoek wat lekkers uit en geniet van groenten in de (BBQ) hoofdrol!


Print

Recept: Vegan BBQ Corn Ribs maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Vegan BBQ Corn ribs zijn een vegetarisch alternatief op spareribs maken en zijn heerlijk om van te knabbelen. Gekookte maiskolven die worden afgelakt met barbecuesaus en vervolgens gegrild op de BBQ. Dit is een vegan hapje waar jong en oud blij van worden. Serveer de ribs met (vegan) knoflooksaus en het feestje is helemaal compleet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 23 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: grillen
  • Cuisine: BBQ keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Extra:

  • snijplank
  • keukendoek
  • barbecue
  • vleestang

Instructions

  1. Verwijder de bladeren en draadjes van de maiskolven. Stop in een pannetje met water + snuf zout en breng aan de kook gedurende 20 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen.
  2. Plaats een keukendoek op het aanrecht en daarbovenop de snijplank. Dit voorkomt ‘schuiven’. Hak elke kolf doormidden zodat je 4 stuks hebt. Leg de op het snijvlak op de plank en hak in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Met 2 maiskolven kom je op totaal 16 – 24 stuks uit.
  3. Kwast de zijde met de maiskorrels royaal in met barbecuesaus. Plaats de strips daarna op het rooster in de barbecue en grill de vegan corn ribs gedurende 5-7 minuten. Tussendoor 1x omdraaien met een tang.
  4. Ondertussen meng je de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar en stop in een kommetje. Serveer de ribbetjes direct en geef de saus erbij. Het is de bedoeling dat je de mais korrels dan met je tanden afkluift van de harde strip van de binnenkant.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt in de supermarkt ook ‘voorgegaarde maiskolven’ vinden. Als je deze gebruikt kun je stap 1 in zijn geheel overslaan.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor vegan BBQ corn ribbetjes wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

4 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

7 dagen ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

1 week ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

1 week ago