Een appeltaartje bakken is altijd een goed idee! Deze vegan appeltaart maak je met een vrij nieuwe plantaardige roomboter en jonagold appels. De slagroom is tevens ook een vegan variant. Een heerlijk najaarstaartje om lekker van te genieten!

Vegan Appeltaart maken met Flora Plantbased

Afgelopen week kreeg ik Flora Plantbased producten toegestuurd en was blij verrast. Het ziet er uit als een blok roomboter, maar is dus volledig vegan! Ideaal voor het bakken van vegan taartjes of broodjes en ik besloot dan ook meteen hun recept voor vegan appeltaart met room uit te proberen. Want zeg nou zelf: in deze tijden mogen we onszelf af en toe eens lekker verwennen met een (vegan) taartje, of niet? Het resultaat is een smeuïge taart die een beetje naar cake neigt. Gevuld met heerlijke partjes appel en romige vegan opgeklopte slagroom er bovenop. Ik maakte er zelf nog wat gekonfijte sinaasappel bij en gebruikte wat extra kaneel in het recept. Zo komen alle smaken van dit najaar ook goed samen in een lekker taartje! Je vind de producten van Flora Plant in het koelschap van de supermarkt, bij de margarine en boter producten.

Er is natuurlijk niets zo oer-Hollands als de klassieke appeltaart gemaakt van zanddeeg en met een dakje in ruitjespatroon. Neem daarvoor even een kijkje bij dit recept.

Nog meer lekkere recepten met appel

Appels en kaneel horen ongetwijfeld samen en de smaken passen perfect bij het najaar. Naast deze vegan appeltaart met room maak nog veel meer lekkere recepten met appel! Begin de dag bijvoorbeeld met deze Appeltaart-havermoutpap! Een erg voedzaam en lekker ontbijt. Maar deze ontbijtmuffins met appel en amandelen zijn ook een aanrader. Voor de liefhebber vind je ook een herfstachtige cheesecake met appelkruimel op de site. Voor het diner is deze witlof stamppot met appel en piccalily ook erg fijne! En ken je al de ‘Hete Bliksem’ stamppot met appel? Lekker van genieten dus!


Print

Recept: Vegan Appeltaart met room

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een appeltaartje bakken is altijd een goed idee! Deze vegan appeltaart maak je met Flora Plantbased en jonagold appels. De slagroom is tevens ook een vegan variant. Een heerlijk najaartaartje om lekker van te genieten!

  • Author: afgeleid van Flora.com website
  • Prep Time: 3 uur
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 3 uur en 30 minuten
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Voor de taart

  • 200 gr bloem
  • 100 gr Flora Plant ongezouten (op kamertemperatuur)
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • optioneel: halve tl kaneel
  • 5 gr zout
  • 4 gr bakpoeder
  • 3 grote Jonagold appels

Voor de vegan slagroom

  • 100 ml plantaardige room
  • 5 gr suiker
  • 0.25 tl kaneel
  • sinaasappel chips * & atsina cress (ter decoratie)

Benodigdheden

  • taartvorm 18 cm
  • bakpapier
  • olie (om in te vetten)
  • keukenmixer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast de vorm in met een beetje olie en bekleed de bodem en rand met bakpapier.
  2. Plaats een deeghaak in de keukenmixer. Snijd de Flora Plant ongezouten in blokjes. Voeg de bloem, eventueel kaneel, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in de grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat. Ik zelf prak het liefst de boter er even doorheen met een vork en ga daarna over tot kneden met de hand.
  3. Bestuif het werkblad met een beetje extra bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
  4. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
  5. Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten. Laat daarna afkoelen in de vorm, op een rooster.
  6. Tot slot ga je nog de vegan slagroom maken: voeg de suiker bij de plantaardige room en klop deze op tot een luchtige massa.
  7. Als de vegan appeltaart goed is afgekoeld spatel je hier de geklopte room overheen. Decoreer met sinaasappel chips en de cress. Je kunt er ook nog een klein beetje poedersuiker of kaneel overheen strooien.

Eet smakelijk!

Notes

*Je kunt ook zelf geconfijte sinaasappel maken voor de decoratie. Vul een klein steelpannetje met 200 ml water en 100 gr fijne suiker. Breng dit aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Snijd een sinaasappel in plakjes van 0,5 – 1 cm dikte. Voeg toe aan de siroop en laat 60 minuten rustig verwarmen. Schep daarna uit de pan en laat opdrogen op een bord (geen keukenpapier!).

Ook leuk: Wil je dit taartje liever voor 1 persoon maken? Deel de ingredienten dan door 3 en gebruik een kleine bakvorm van 10-12 cm. De baktijd wordt dan ca 17 minuten.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan appeltaart wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago