Kookboeken

Zebra Cake – uit Lekker & Simpel Zoet (video) + WIN

Deze dame is morgen jarig en bij een feestje hoort nou eenmaal wat lekkers! Ik ging aan de slag met een recept voor Zebra Cake uit het nieuwe Lekker & Simpel ‘ZOET’ kookboek. En we geven tevens een exemplaar weg van dit kookboek, want een feestje is ook niet compleet zonder een giveaway (REEDS GESLOTEN!

Over Lekker & Simpel ‘Zoet’ Kookboek

De afgelopen jaren hebben jullie een aantal eerder verschenen kookboeken van Lekker & Simpel ook hier voorbij zien komen. De website van Sophie en Jorrit staat boordevol eenvoudige recepten voor iedereen. Niet voor niets lekker en simpel dus. Het tweetal was alleen echt toe aan een kookboek met zoete recepten! Ik kreeg een exemplaar van ze en werd blij verrast met wederom een lekker dik boek met maar liefst 125(!) zoete recepten in een bundel! Uiteraard zag ik het nodige lekkers hierin voorbijkomen, zoals deze Zebra Cake. Maar er staat nog veel meer in dus. Je koopt het ‘Lekker & Simpel’ kookboek voor slechts €21,99 bij o.a. Bol.com. Maar je kunt hieronder ook een kansje wagen en een exemplaar van het boek winnen!



Een Chocolade Zebra Cake maken

Afgelopen herfstvakantie zijn wij met de kids naar de Beekse Bergen geweest. Naast leeuwen, neushoorns en giraffen hebben we uiteraard ook de zebra’s voorbij zien komen! Wat hebben die beesten toch een prachtige strepen om het lijf te sieren. Ik moest dan ook meteen denken aan de zebra cake die ik in het boek van Sofie en Jorit had gezien. En besloot om er dit jaar mijn verjaardag taart van te maken.

Het is een vrij vloeibaar cakebeslag op basis van olie (en dus niet boter). Daardoor kun je het eenvoudig in de vorm lepelen of spuiten om er dus deze zebra cake van te maken. De textuur neigt dan ook meer naar muffins dan naar cake, vind ik, maar het eindresultaat is beslist om van te genieten bij de koffie. Ideaal voor mijn coronaproof verjaardag dit jaar: er komt visite over meerdere dagen gespreid langs voor een kopje koffie, dus deze langer houdbare (!) cake past daar perfect bij!


Recept video: Zebra Cake Maken

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


WIN: EEN EXEMPLAAR VAN Lekker & Simpel ‘ZOET’ Kookboek:

Naast onderstaand recept voor zebra cake maak je nog veel meer lekkers klaar met het Lekker & Simpel ‘ZOET’ Kookboek! Maar hoe doe je mee met de winactie?

  • Laat een reactie achter onder deze pagina en vertel ons wat jouw favoriete zoete bakrecept is!
  • Je kunt een extra kansje wagen door dit bericht op social media de liken . Tag in de comments een foodbuddy die ook wel een gokje zouden willen wagen!
  • Meedoen kan tot en met Zondag 08 November 2020 en de winnaar ontvangt persoonlijk bericht.
  • Let op! Het boek wordt enkel verstuurd naar een afleveradres in Nederland.

Groetjes, Betty

******************* Deze winactie is reeds afgelopen *******************


Print

Recept: Zebra Cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.9 from 7 reviews

Een plakje cake hoort nou eenmaal voor bij de koffie en verjaardagen. Deze zebra cake uit het Lekker & Simpel ZOET kookboek is een laagjes cake van afwisselend vanille en chocolade cakebeslag. 

Ingredients

Scale
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 250 ml zonnebloemolie +extra
  • 200 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 tl vanille aroma
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 20 gr cacaopoeder
  • 1 eetlepel bloem

Extra:

  • springvorm met doorsnede 22 cm
  • bakpapier
  • 2 mengkommen
  • hand garde
  • 2 plastic spuitzakjes (of gebruik zip lock zakjes)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de springvorm in met een beetje extra olie en bekleed met bakpapier.
  2. Het beslag gaan we verdelen over twee komen. Meng in elke kom 2 eieren, 50 ml melk, 125 ml zonnebloemolie en 100 gram suiker. Schep hier vervolgens ook 150 gr zelfrijzend bakmeel en een snufje zout bij in elke kom.
  3. In 1 kom voeg je nog een eetlepel extra bloem toe. En in de tweede kom voeg je de cacao toe. Meng beide kommen goed door en schep elk afzonderlijk in een eigen spuitzakje.
  4. Spuit nu een dotje beslag in het midden van de springvorm. Je kunt het eventueel ook ‘lepelen’. Heb beslag is vrij vloeibaar en zal een beetje uitlopen. Spuit in het midden hiervan met de andere spuitzak een dotje beslag. Ga zo door, telkens afwisselend van spuitzak tot je al het beslag hebt opgemaakt.
  5. Zet de zebra cake in de oven en bak gedurende 40 minuten gaar. Steek er een prikker in om te kijken of deze er schoon uit komt. Dan is in ieder geval de cake klaar!
  6. Laat na afloop 10 minuten koelen in de vorm, alvorens de rand te verwijderen. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.  Snijd in punten alvorens het serveren.

Eet smakelijk!

Notes

  • Zet de cake in de oven en verlaag de temperatuur naar 160 graden (145 hete lucht). Bak de zebra cake gedurende 1 uur gaar. Deze lagere temperaturen zorgen er voor dat de bovenkant minder snel ‘scheurt’.
  • Je bewaart hem het beste in een stuk bakpapier en zilverfolie omwikkeld en koel en droog op het aanrecht. Max. 4 dagen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze zebra cake wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik doe echt graag mee. Mijn favoriete recept is eigenlijk de omgekeerde appeltaart. Maar dan met peren erin.
    Ben super benieuwd wat dit bakboek te bieden heeft.

  • Gefeliciteerd met je verjaardag. Hier in huis blijven de cupecake favoriet. Ik doe er graag wat exsta door (cogette, pompoen) zodat de jongens even wat exstra gezond krijgen.
    Zou zo'n kookboek misschien nieuw inspiratie brengen.

  • Hieperdepiep hoeraaa!!!!!!
    Een wat fijn dat we me mogen vieren. En lekkere Cheesecake kan ik altijd wel waarderen.
    Het liefst met een lekker likeurtje erin😊. 43 of Bailys ofzo.
    Geniet van je dagje morgen

  • Alvast van harte gefeliciteerd. Wat een prachtexemplaar die Zebra-cake, elk jaar houden mijn vriendin uit Zeeland en ik (Brabant) een ZeBra (Zeeland-Brabant) dag. Dit jaar is het, mede door Corona er niet van gekomen, maar zodra het weer kan en mag gaat deze plaatsvinden, deze cake is dan de ultieme traktatie. Normaal gesproken eten we Zeeuwse bolussen en Brabantse worstenbroodjes maar die Zebra-cake is de perfecte aanvulling. Mijn favoriete zoete bakrecept is eigenlijk heel simpel, heel hollands, appeltaart in al zijn variaties! Een fijne verjaardag morgen #lekkerensimpel #ZeBra

  • Er zijn zoveel recepten die lekker zijn maar een gewone boetencake blijft toch favoriet en is altijd zo op.

    Benodigdheden:
    250gr fijne kristalsuiker
    250 gr roomboter, op kamertemperatuur
    4 eieren
    Geraspte schil van een citroen
    250 gr bloem
    Half zakje bakpoeder (8 gr)
    40 gr volle yoghurt

    Bereiding:
    Verwarm je oven voor op 175 graden (hetelucht 160).
    Doe de boter (zorg echt dat deze zacht is, maar niet gesmolten!) en de suiker met de citroenrasp in je beslagkom en mix dit 8 minuten tot een romig mengsel.
    Mix de eieren dan in delen door het botermengsel.
    Meng bloem met bakpoeder en zeef erboven, Mix dit er goed door en mix tenslotte de yoghurt erdoor.
    Vet een cakevorm in met wat gesmolten roomboter.
    Giet het beslag erin en strijk glad.
    Bak in het midden van de oven voor een uur en zet dan op een rooster en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort daarna op het rooster en laat verder afkoelen voor je hem aansnijdt.

  • Oh ik vind echt álles leuk om te bakken. Probeer alle recepten minimaal 1x uit, is het een succes dan kan het zijn dat het vaker gemaakt wordt. Maar vind het vooral leuk om veel verschillende dingen te maken. Meest gewaardeerd door mijn familie, vrienden en collega's zijn mijn koekjes van witte chocola en pecannoten. Maar mijn broer zweert bij mn kinder bueno dripcake.
    Zou heel graag het ZOET bakboek winnen, nog meer nieuwe recepten om uit te proberen.:-)

  • Van harte gefeliciteerd!! Mijn favorieten zijn op dit moment een heeeeeerlijk roomboterkoekjes recept! En de goede oude appeltaart🤩! Wat leuk dat het kookboek word verloot, ik had nog niet eerder van een zebra cake gehoord maar ziet er tof uit!!

  • Happy B-day!
    De witte chocolade cheesecake van de simpel en lekker website is goddelijk en maken mijn dochters graag als er visite komt

  • Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een feestelijke cake! Ik ben zelf ook bijna jarig, mocht ik dan uit quarantaine zijn, dan ga ik de bieten-gember taart van Yotam Ottolenghi maken voor mijn ouders. Een verrassende fris-zoete taart met een echte wow-factor door de sprekende kleuren. Een hele fijne dag gewenst en ik hoop nog veel lekkere en verrassende recepten van jou op mijn feed langs te zien komen!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago