Deze lekkere romige vegan tuinkruidensoep met raapstelen kun je als lunch of licht diner op het menu zetten. Alleen nog even een vers stokbroodje erbij afbakken. Het is een heerlijk en gezond soepje voor in de nazomer en weer eens wat anders dan een standaard tomatensoep.
Onlangs maakte ik weer deze Ovenschotel met gnocchi en raapstelen en dat inspireerde me meteen om vaker iets te maken met die gezonde raapstelen. Dat werd dus deze vegan tuinkruidensoep met raapstelen. Deze soep zit weer vol met mogelijkheden voor een eigen invulling. Ik voegde zwarte bonen toe omdat ik de soep als licht diner at, dus ik had wat extra vulling en voedingsstoffen nodig. De zwarte bonen kun je ook vervangen voor een andere peulvrucht of helemaal weglaten. Ook kun je plakjes (vegan) bacon uitbakken, in reepjes snijden en door de soep roeren voor het serveren. Daarnaast kun je de soja kookroom vervangen voor kokosmelk of kokosroom (ook vegan), slagroom of crème fraîche.
Gebruik je gedroogde zwarte bonen? Houd hier dan rekening mee bij de bereidingstijd: de bonen moeten zo’n 4 uur weken en 1.5 uur zachtjes koken voordat je ze kunt verwerken in dit recept.
Nu is dit najaar lekker wisselvallig en wisselen nog vrij zomerse dagen af met onguur herfstweer. Tevens is de ‘R’ weer in de maand dus kunnen we juist lekker genieten – of opwarmen – met heerlijke groentesoepen. Niet alleen deze tuinkruidensoep met raapstelen, maar ook een heerlijke volle Franse uiensoep is een aanrader! Nu we weer een beetje richting de seizoenen met ‘vergeten groenten’ gaan is deze aardperensoep met salie ook heel erg lekker om weer eens te maken. En wat dacht je van deze knolselderij soep met blauwe kaas? Zo krijg je vanzelf wel zin in de herfst en winter. Bekijk hier alle soeprecepten op een rijtje.
Deze lekkere romige vegan tuinkruidensoep met raapstelen kun je als lunch of licht diner op het menu zetten. Alleen nog even een vers stokbroodje erbij afbakken. Het is een heerlijk en gezond soepje voor in de zomer en weer eens wat anders dan een standaard tomatensoep.
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor vegan tuinkruidensoep met raapstelen.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…