Nu het zomer is, liggen er overal zoete en rijpe mango’s.  Deze knalgele en tropsiche vrucht leent zicht ook prima om te verwerken in smoothies. Maak daarom eens een heerlijke tropische smoothie met kokoswater en mango in plaats van de standaard amandelmelk of yoghurt. En met zo’n kleurrijke smoothie waan je je vanzelf wel een beetje op vakantie.

Smoothie met kokoswater maken

Kokoswater werkt ook nog eens dorstlessend en vult eventuele vochttekorten in het lichaam ook gelijk aan. Daarom is kokoswater ook een heerlijk hydraterende drankje voor tijdens en na het sporten. Steek alleen nog een rietje en parapluutjes in deze tropische smoothie met kokoswater en mango en droom lekker weg bij parelwitte stranden! Deze smootie behoort dan ook niet voor niets tot een van mijn persoonlijke favoriete recepten met kokos.

Ter variatie kun je de avocado ook vervangen door 1 banaan, beide producten zorgen er namelijk voor dat je smoothie heerlijk romig wordt. Maar voeg ook gerust stukjes ananas of andere (gele) fruitsoorten toe, om te variëren qua smaak. Check hier maar liefst 15x gezonde smoothie recepten op een rijtje!

Nog meer zomerse smoothie recepten

Maar naast deze tropische smoothie met kokoswater heb ik nog meer zomerse smoothies voor je op de website staan! Wat dacht je van een overheerlijk roze smoothie met aardbeien en chocolade? Klinkt goed he?! Voor de liefhebbers van banaan: maak ook eens deze skinny bananashake klaar! Een heerlijk en gezond tussendoortje voor elke dag! Onze Nanda ging zelfs aan de slag met 2 recepten voor zomerse smoothies op basis van cashewnoten! En naast al dit lekkers moet jij eigenlijk ook een van onze smoothiebowl recepten uit proberen!


Print

Recept: Tropische smoothie met kokoswater

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een smoothie is altijd een lekker tussendoortje of zelfs een goed begin van je dag. Maak eens deze tropische smoothie met kokoswater, mango avocado en chiazaad. Een heerlijk ontbijt of zelfs tussendoortje op warme zomerse dagen

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothies
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • ½ eetrijpe mango (*)
  • ½ eetrijpe avocado
  • 250 ml gekoelde kokoswater
  • 1 eetlepel chiazaad

(* je kunt ook kant-en-klare 125 gr mango blokjes gebruiken – koelvers of uit de diepvries)

Instructions

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees om de pit heen af. Gooi vervolgens de pit weg en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de avocado rondom te pit en draai de twee helften van elkaar. Verwijder de pit en gooi deze weg.  Met een met zijn je het vruchtvlees in een ruitjespatroon en lepel deze  met een theelepel uit de schil. Dan heb je meteen voorgesneden avocado blokjes vruchtvlees.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender, of mix in een hoge kan met een staafmixer, tot je een romige smoothie hebt. Giet vervolgens de smootie in een longdrinkglas.
  4. Deze Tropische Mango smoothie dient direct opgedronken te worden, omdat de avocado anders bruin gaat kleuren. En dan is de tropische droom toch echt niet meer hetzelfde!
  5. Eet/drink  smakelijk en vergeet niet een beetje te tussendoor te kauwen. Dit is beter voor de spijsvertering!

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: wil je extra vezels en ijzer toevoegen aan deze tropische smoothie: Blend dan een flinke hand verse spinazie mee.

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 343
  • Sugar: 28.16 g
  • Sodium: 10 mg
  • Fat: 18,44 g
  • Carbohydrates: 42.96 g
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 4.45 g

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tropische smoothie met kokoswater en mango wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago