Het is weer een Meatless Monday en vandaag zetten we tofu op het menu! Deze samengeperste blokken van sojabonen zijn een uitstekende vleesvervanger en kun je roerbakken, wokken etc. Ik maakte er in ieder geval deze vegetarische Thaise groente curry met tofu en noodles van en die is perfect voor een doordeweekse avond!

Vegetarische groente curry maken met tofu en noodles

Je hoeft niet helemaal naar Thailand te gaan om een heerlijke Thaise curry te proeven. Vandaag de dag heb je zulke lekkere currypasta’s in de schappen liggen en zet je in een handomdraai een heerlijk authenthiek gerecht in elkaar. Zoals deze vegetarische Thaise groente curry maken met tofu en noodles. Perfect voor een dagje zonder vlees en boordevol wokgroenten voor de vitamientjes. Maak het gerecht gerust ook met gekookte rijst als je dat lekker vindt, maar ik vind de noodles in die romige kokossaus een echte aanrader!

Nog meer heerlijke recepten uit de Thaise keuken

De Thaise keuken staat natuurlijk bekend om zijn smaakvolle, pittige en romige curry’s met kokosmelk. Deze vegetarische groene curry met tofu en noodles is slechts een variatie maar is heerlijk met knapperige gebakken groeten. Wil je liever wat meer pit? Probeer dan eens deze Thaise rode curry met rundvlees. Ook lekker: maak eens Hollandse mosselen in een pittig Thais sausje klaar. Of ga voor een heerlijke twist met deze Thaise curry kroket met kip! Dat wordt smullen!


Print

Thaise groene curry met tofu en noodles

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met een goede currypasta zet je in een handomdraai een lekkere thaise curry op tafel. Speciaal voor de vegetarische dagen heb ik hier een recept voor een vegetarische Thaise groene curry met tofu en noodles.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 550 gram tofu naturel
  • 800 gram voorgesneden roerbakgroenten *
  • 70 gram groene curry pasta, bijv. FairTrade
  • 400 ml kokosmelk (blik, FairTrade)
  • 250 gram fijne noedels, bijv. Mihoen
  • seroendeng
  • 1 limoen, in parten
  • zonnebloemolie, voor het bakken

Extra:

  • keukenpapier
  • 2 snijplanken
  • wok of ruime hapjespan

Instructions

  1. Wikkel het blok tofu in keukenpapier (of een schone theedoek) en plaats tussen twee snijplanken. Het liefst zet je er nog wat zwaars bovenop om goed uit te laten lekken gedurende 20 – 30 minuten. (ps. de tussentijk kun je gebruiken om bijvoorbeeld groenten voor te snijden). Verwijder daarna het papier en snijd de tofu in blokjes.
  2. Verhit een scheut olie in de wok en bak de tofublokjes rondom goudbruin in 4 minuten. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Verhit eventueel een extra scheutje olie in de wok en roerbak de groenten beetgaar gedurende een paar minuten. Voeg de groene currypasta toe en bak even kort mee (check altijd even de gebruiksaanwijzing van het product). Giet daarna de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  4. Verlaag het vuur naar laag en laat 5 minuten stoven. Schep dan de gebakken tofu er doorheen en laat nog eens 5 minuten stoven.
  5. Ondertussen breng je ook de noedels aan de kook in een pan met ruim water. Giet af, spoel koud na en laat uitlekken. Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Schep daarna de groene curry erbij en bestrooi eventueel met seroendeng. Serveer met een partje limoen om er overheen uit te knijpen.

Eet smakelijk!

Notes

*Ga voor het gemak en kies zakken voorgesneden wokgroenten of roerbakgroenten. De AH verkoopt bijvoorbeeld AH Luxe Wok Chinees sugersnaps paksoi met sugarsnaps, paksoi, rode ui, taugé en Chinese kool. Maar je kunt natuurlijk ook elke andere groente die je wilt gebruiken voor dit recept voor Thaise groene curry met tofu .


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Thaise groene curry met tofu en noedels, want hij is heel erg lekker!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago