Gevogelte Recepten

Thaise groene curry met kipfilet en courgette

We zitten op de helft van de Mai Thai maand en ik hoop dat jullie net zo aan het genieten zijn van al dit lekkers uit Thailand? Vandaag heb ik weer een curry recept voor jullie en ditmaal is het een Thaise groene curry met kipfilet en courgette.

Diegenen die ooit zelf in Thailand zijn geweest, weten het maar al te goed: Dit is het land van de pittige curry’s en naast de rode variant moet je natuurlijk ook eens een groene curry proberen.

Thaise groene curry met kip maken

Smaak is persoonlijk, maar als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik een volle rode curry beter bij vlees passen. Een Thaise groene curry vind ik wat ‘zuriger, maar ook lichter van smaak en past naar mijn mening dan ook het beste bij kip. Daarom maak ik deze Thaise groene curry met kipfilet en courgette. Een combinatie die ik ook in Thailand at, tijdens onze vakantie. En op de markt maakte ik niet alleen kennis met de typische geuren van Thailand, maar ook met de lokale groente en fruitsoorten die vaak terugkomen in de Thaise keuken. Check hier een compleet weekmenu met Thaise recepten!

Knalgroene baby-aubergines

De meest grappige ontdekking vond ik toch wel de baby-aubergines. Niet te verwarren met kleine witte/paarse aubergines, ter grootte van een limoen. Maar ik bedoel echt de piepkleine bolletjes, ter grootte van een flinke doperwt. Knalgroen en vaak nog aan een takje.  Als je ze doorbijt komen er tientallen kleine zaadjes uit en deze baby-aubergines zijn lekker zurig van smaak. Dat knalgroene en zurige besje doet het dan ook heel goed in deze Thaise groene curry. Dus zet de baby-aubergines dus op je boodschappenlijst, als je weer eens naar de Toko gaat.


Print

recept: Thaise groene curry met kipfilet en courgette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de pittige trek maken we natuurlijk graag een Thaise curry. Deze variant met kipfilet en courgette is op smaak gebracht met een groene curry en kokosmelk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 34 personen 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 300 gram kipfilet
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm. gember
  • 1 limoen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 (groene) peper
  • 2 courgettes
  • 100 gram baby mais
  • paar takjes baby- aubergine (optioneel), Toko
  • 4 el. groene curry pasta
  • 400 ml. kokosmelk,
  • 1 el. vissaus,
  • verse koriander
  • zout & peper,
  • (kokos)olie, om in te bakken.

Extra:

  • keukenmachine,
  • wok

Instructions

  1. Verwijder de zenen van de kipfilet en snijd in reepjes. Pel de sjalotten en snijd doormidden. Pel de knoflook. En verwijder de schil van de gember. Stop de sjalotten, knoflook, gember en sap van 1/2 limoen in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Verwarm ondertussen de wok voor op hoog vuur. Laat wat kokosolie smelten en wok hierin het sjalotten mengsel. Goed blijven roeren zodat deze niet aanbrand. Voeg vervolgens de kipfilet erbij en bak rondom aan gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout & peper.
  3. In de tussentijd kun je de overige groente snijden: Verwijder het buitenste blad van de citroengras en breek de stengel in drieën. Verwijder het groen van de peper (verwijder eventueel de zaadjes als je dit te pittig vindt) en snijd de peper in dunne ringen. Was de courgette en verwijder de steel. Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokken. Spoel de baby mais af en hak in grove stukken. De bolletjes baby-aubergine hoeven enkel nog van de takjes gerist te worden en afgespoeld te worden onder de kraan.
  4. Voeg het citroengras, rode peper, courgette, baby-mais en baby-aubergine toe aan de wok en bak mee gedurende 2-3 minuten. Voeg de groene curry pasta toe en verwarm mee gedurende 1 minuut. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur naar middelmatig en laat de Thaise curry rustig doorkoken gedurende 15 minuten. Je kunt eventueel de wok afdekken met een grote deksel, maar dit is niet nodig. Tussendoor nog wel een paar keer roeren om aanbranden te voorkomen.
  5. Breng tot slot de curry op smaak met de vissaus, de overige 1/2 limoensap en uiteraard zout & peper. Serveer deze Thaise groene curry met kipfilet met wat gekookte (Jasmijn) rijst.

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze thaise groene curry met kipfilet wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago