Events

Een Tex Mex Party organiseren

Als er één ding is dat ik graag doe, dan is het wel een thema eetfeestje organiseren. De Tex Mex keuken leent zich hier uitstekend voor, zeker met de handige producten en kruiden van Santa Maria. Lees snel verder en maak kans op een pakket vol lekkers om ZELF een Tex Mex party te gaan organiseren!

Familiediner vs Streetfood

Als je een Tex Mex party wilt organiseren, dan zijn er een paar tips die ik je wil meegeven. Met de zomer voor de deur gaan we dit keer niet voor een lange eettafel, zoals bij het familiediner. Maar met de streetfood trends van het afgelopen jaar is het natuurlijk veel leuker om je Tex Mex Party ook een ware streetfood vibe te geven. Met een paar simpele basis recepten en een handje vol toppings zet je iets geweldigs op een buffettafel.

Mini Taco Tubs
Mini Tortilla Wraps

Serveer kleine porties Streetfood

Door de porties klein te houden, kun je de gerechten niet alleen makkelijk uit de hand eten (wel zo handig op een borrel of feestje), maar je geeft iedereen ook de gelegenheid om meerdere hapjes te proeven en lekker te variëren. Zo’n Tex Mex party is ideaal om mensen kennis te laten maken met deze keuken en de veelzijdigheid ervan te laten zien. Serveer dus kleinere porties streetfood: gebruik bijvoorbeeld Santa Maria mini taco tubs (een soort taco-bootjes) om je taco vulling in te serveren. En gebruik de kleine Santa Maria Small Tortilla wraps om snelle Streetfood Soft taco’s van te maken.

De basis voor je Tex Mex Party

Begin de avond met een voorafje of borrelhapje, zoals tortilla chips met een lekkere dip. Of maak razendsnel nacho’s uit de oven! Strooi bijvoorbeeld een zak Santa Maria Nacho Chips uit in een ovenschaal, top af met wat Santa Maria chunky Wrap Salsa en een flinke hand geraspte kaas en schuif dit geheel daarna voor zo’n 10 minuten in de oven. Dit kost je letterlijk 2 minuten voorbereiding, zodat je meer tijd over houdt voor de rest van de gerechten. Zo hebben binnenkomende gasten meteen iets kleins te eten, zonder dat ze meteen teveel ‘vol’ gaan zitten. Hier leg je als het ware al de feestelijke basis voor je Tex Mex party!

Met een minimale voorbereiding kom je al een heel eind en zorg altijd voor een opbouw in je gerechten.

Vlees, Vis of Vegetarisch

Afhankelijk van het aantal personen serveer je daarna 1 of 2 hoofdgerechten. Denk bijvoorbeeld aan een gehaktvulling die straks goed combineert met de Santa Maria Mini Taco tubs. Of gebakken kip in Santa Maria Fajita kruiden die het perfect gaan doen in de kleine soft taco wraps. Die Santa Maria Crispy Chicken seasoning mix is namelijk ook erg lekker bij witvis (zie foto)! Of je nu vlees, vis of vegetarische gerechten maakt, deze basis vullingen zijn goed voor te bereiden en kun je vaak even opnieuw opwarmen, of zelfs nog even in een schaal op de barbecue plaatsen tijdens je Tex Mex Party.

Salsa & Guacamole

Geen enkele borrel of Tex Mex party kan zonder goede dips. In de Tex Mex keuken zijn er dan ook drie soorten die heel vaak terugkomen. De klassieker is natuurlijk guacamole gemaakt van avocado’s. Ten tweede crème fraîche! Je maakt hier bijvoorbeeld pittige Santa Maria Cheese dip van, maar ook de Santa Maria American Ranch dip met diverse tuinkruiden. En tot slot de tomatensalsa’s met tomaat ui en jalapeños. Allemaal weer eenvoudig voor te bereiden en een paar uur afgedekt in de koelkast te bewaren. Meal prepping is echt een pluspunt voor bij je Tex Mex party organiseren!

Voorbeeld recepten voor je Tex Mex party

Voor erbij:

  • stukken sla, bijv ijsbergsla of veldsla,
  • mini snack komkommers of komkommer stukjes of plakjes,
  • kerstomaatjes,
  • snack paprika in meerdere kleuren,
  • geraspte (cheddar) kaas,
  • crème fraîche,
  • potjes Santa Maria jalapeño en verschillende tomatensalsa’s.

Ook hier weer geldt: serveer alles in verschillende, gekleurde schaaltjes en kris kras door elkaar. Hoe bonter, hoe feestelijker je TexMex party er uit ziet!

Bedankt voor het lezen en Buen Provecho!


WINACTIE: Santa Maria Tex Mex Pary

Ik hoop dat ik jullie hierbij lekker veel inspiratie heb kunnen geven voor het organiseren van je eigen Tex Mex party! Daarom ga ik in samenwerking met Santa Maria een van jullie overladen met een heerlijke Santa Maria Tex Mex pakket zodat je zelf binnenkort je eigen Tex Mex party kunt gaan organiseren! Hoe doe je mee?

  • Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel ons met wie jij een Tex Mex party wilt organiseren.
  • Like het bericht op Facebook en\of Instagram en tag in de comments diegenen die jij gaat uitnodigen voor je TexMex party.
  • Meedoen kan tot en met zondag 21 juli 2019 en de winnaar ontvangt persoonlijk bericht.

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tips voor een eigen Tex Mex party wilt nalezen!

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Goh, wat leuk! Onze jongste zoon vraagt eigenlijk altijd om mexicaans als hem gevraagd wordt wat hij wil eten. Hij hield als pukkie al van een beetje pittig eten en dat is nooit veranderd (hij is nu 13!). Ook de andere kinderen vinden Mexicaans absoluut geen straf, en als je 4 kinderen hebt en er is een keuken waar ze eigenlijk allemaal wel graag van eten, dan heb je al veel gewonnen!
    Ik grijp dus graag terug op Santa Maria als ik weer eens wil dat iederéén aan tafel lekker eet! Mijn party zou dus vooral bestaan uit mijn gezin, maar ik nodig ook graag mijn ouders en stiefouders uit!

  • Nou, ik zou heerlijk uit pakken met de verjaardag van mijn zoon. Kan hij lekker chillen met vrienden en vriendinnen en pa en ma voor het eten zorgen. Schalen met kleine hapjes, nacho's en salsa, altijd goed toch!

  • Wat een leuke winactie. Iedere vrijdag kook ik samen met collega’s voor zo’n 10 tot 15 mensen de vrijdag middag lunch. Elke week opnieuw bedenken we iets lekkers. Dit komt dus als een welkome verrassing. Heerlijk Mexicaans daar wordt iedereen blij van. Ik doe dus heel graag mee met de winactie. Voor mezelf maar zeker ook voor mijn collega’s die dan blij verrast zullen worden met een heerlijke lunch van Santa Maria 😁

  • Mijn vriend en ik zouden dit graag willen winnen. In juli geven we voor hem een feestje omdat hij jarig is geweest en geslaagd is. We hadden al bedacht om er een mexicaanse bbq van te maken. De Tex Mex producten van Santa Maria kunnen dan natuurlijk niet ontbreken!

  • Met mijn schoonouders! Nog voor vaderdag (ik heb zelf geen vader meer) dat lijkt me super gezellig

  • Met deze heerlijke nieuwe ideeën wil ik nu ook een feestje geven.. ik kan niet wachten!! Dit ga ik doen samen met mijn klaverjasmeiden: mirjam, marleen en lieke!! Met alle aanhang en kids!

  • Wij hebben hier binnenkort weer een verjaardagsfeestje. Dit lekkers komt dan wel van pas. Mjammie

  • Wat een leuke actie. Ik zou wel graag zo'n pakket willen winnen om samen met mijn moeder en zus van te genieten. Op woensdagavond hebben we altijd een borrelavond incl. eten. Dan zou ik dit mooi klaar kunnen maken en kunnen we van het eten genieten met een wijntje.

  • Met m'n beste vriendin. We zijn op 2 weken na tegelijk jarig en beide verslaafd aan Mexicaans eten. Paar jaar geleden (voor we kinderen kregen) gingen we elke 3 weken uiteten bij onze plaatselijke Mexicaan (amigos Arnhem) zooo lekker. Dus zo'n party zou super leuk zijn

  • Wauw ziet er echt super uit! Super goede tips voor een avondje vrienden uitnodigen en we gaan er geen werk mee hebben. Ook lekkere sausjes die op je tafel staan!

    • Oeeeh jaa I like it!! Iedereen lust het eigenlijk altijd wel en door de toevoeging van groente zoals mais avocado e. D. Blijft het ook gewoon lekker snacken heerlijk! Ik zou m'n ouders, schoonouders, broers zussen uitnodigen zodat we toch nog vader&moederdag met z'n allen kunnen vieren :)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago