Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik dit stoofpotje van tomaten met halloumi Een heerlijk vegetarisch gerecht bomvol verstopte groenten en om lekker van te genieten.
Ja zelfs in het voorjaar kun je lekker genieten van stoofpotjes. Je kunt er lekker veel groenten in kwijt. En geserveerd met naanbrood of een ander brood dat je erin kunt dippen is het eigenlijk een lui lekker gerecht voor op zomerse namiddagen. Dit stoofpotje van tomaten top ik nog eens af met halloumi kaas voor wat extra proteine en die meteen lekker krokant bakt. Ook heerlijk voor op je broodje.
Ik heb halloumi nog niet zo heel lang geleden ontdekt en ben echt fan. Maaar wat is halloumi kaas? Dit is een ongerijpte geitenkaas die zijn oorsprong op Cyprus kent. Het grote voordeel van deze kaas is dat hij niet smelt maar echt zo’n smaakvol bruin grillrandje krijgt. En dat is precies de reden waarom ik halloumi in dit gerecht voor een stoofpotje met tomatenheb verwerkt. Als je op zoek bent naar meer recept inspiratie voor halloumi? Eerder deelde ik deze recepten van boerenkool cake met halloumi en deze gnocchischotel met halloumi en noten. En onze Tex Mex koningin Betty maakte deze Fajita’s met gegrilde halloumi.
Dit is een heerlijk vegetarische ovenschotel voor zomerse avonden. Dit stoofpotje met tomaten en gegrilde halloumi kaas is erg fijn om je naanbrood of pitabroodjes in te dippen en lekker lang van te genieten.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit stoofpotje van tomaten wilt gaan maken!
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…
Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…
View Comments
Érg smakelijk gerecht, voor herhaling vatbaar! Heb gerookt paprikapoeder gebruikt (pikant&zoet), een restje zachte geitenkaas en 100g freekeh (ipv naanbrood) door de groente gemengd.