Het is weer een Meatless Monday! Ik maakte voor vandaag deze gezonde en romige Indiase spinazie curry met paneer, ook wel palak paneer genoemd. Het is een lekker snel te bereiden curry voor de doordeweekse maandag en dus volledig vegetarisch.
Ik heb deze spinazie curry met paneer bewust wat makkelijk en snel te bereiden gemaakt. Daar hou ik nu eenmaal van op doordeweekse avonden, hoewel het niet moet afdoen aan de smaak natuurlijk. De meeste Indiase curry’s zijn gerechten die lang dienen te stoven of garen en vaak ook met een vrij lange lijst aan ingrediënten. Bij mijn versie van deze bekende spinazie curry met paneer is dat dus niet het geval.
Paneer is een witte kaas die mild en romig van smaak is. Het lijkt eigenlijk een beetje op hüttenkäse, maar is in een groot blok geperst. In India is paneer een populaire vleesvervanger en smaakt heerlijk in deze spinazie curry met paneer. En in Indiase restaurants staat het dan ook regelmatig op de kaart als vegetarisch alternatief want het behoudt ook zijn vorm tijdens het bakken. Niet alleen in de alom bekende ‘Palak Paneer’ maar ook zie je deze kaas vaak terug in andere Indiase klassieke gerechten. Absoluut het uitproberen waard dus en ik heb mezelf voorgenomen hier zeker vaker mee te gaan koken.
Ben jij nu ook geïnspireerd geraakt door deze lekkere spinazie curry met paneer kaas? Naast de ‘Palak’ Paneer’ hebben wij nog meer Indiase klassiekers voor je op de site staan: Eerder maakte ik ook een pompoen curry met linzen en kokosmelk en deze Indiase plaattaart met doperwertjes is ook heerlijk om eens uit te proberen! Betty verraste iedereen met deze vegetarische kikkererwten curry en de Aloo Gobi is een klassiek gerecht van bloemkool en aardappel die iedereen een keer gegeten moet hebben. Check hier nog veel meer lekkers uit de Indiase keuken!
Deze vegetarische romige spinazie curry met paneer, wordt in India palak paneer genoemd.Het is een lekker snel te bereiden curry voor de doordeweekse dag en volledig vegetarisch. De curry bestaat o.a. uit spinazie, uien en yoghurt en is heerlijk met rijst en naan brood.
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Bewaartip: deze spinazie curry met paneer kun je prima nog enkele dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren wanneer je wat over hebt. Warm het een paar dagen later op voor de lunch of een snel diner. Dubbel genieten!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Erg lekker ziet dit eruit. Ik vind curry zelf ook erg lekker en ga deze zeker een keer maken
Hi Youri, dat is goed om te horen! Ben benieuwd wat je er dan van vind. :-)