Zelf notenpasta is een uitstekende manier om zelf gezonder brood beleg te maken! Naast de homemade nutella die ik laatst deelde is dit een witte hazelnootpasta om van te smullen! Boordevol hazelnoten en witte chocolade, hebben wij hem thuis omgedoopt tot Kinder Bueno pasta! Geloof me, deze wil jij ook proeven!

Zelf notenpasta of noten boter maken

Toen ik onlangs het recept deelde van mijn homemade Nutella waren de reacties hierop echt fantastisch! Zelf hazelnootpasta maken is namelijk niet moeilijk maar zoveel gezonder dan de bekende pot uit de winkel. Hoog tijd om dus ook een variant te maken met witte chocolade en die deed ons thuis het meeste denken aan de witte cremevulling van Kinder Bueno! (Die overigens van dezelfde fabrikant als Nutella komt 😉 Hoog tijd om dus weer een portie hazelnoten te roosteren en velletje vrij te gaan maken want deze Kinder Bueno pasta wil jij ook proeven! Zo lekker als smeerbaar broodbeleg, voor over de pannenkoeken, desserts maar ook decoratie of vulling voor koekjes en taarten! Yummmmmm!

Recepten met pindakaas, hazelnootpasta, amandelpasta etc.

De echte ‘Nutella’ liefhebbers onder jullie moeten dus ook echt eens een keertje deze witte hazelnootpasta gaan maken. Hij is erg lekker en lijkt heel veel op de Kinder Bueno pasta vulling van de repen. Maar ik wil je adviseren om ook eens deze 5x Notenpasta van pindakaas, amandelboter, maar ook oreo spread etc. te gaan maken. Ook lekker: gebruik je pasta in een havermout taartje met chocolade. Of als binding voor het maken van de granolataart bodem! Daarnaast zijn notenpasta’s ook heerlijk als topping over je overnight oats of havermoutpap recepten. Geniet er heerlijk van dus!

Ben je benieuwd naar de video voor het zelf maken van deze witte Kinder Bueno pasta? Je kunt hem hier bekijken

Hazelnootpasta met pure chocolade (Nutella) en met witte chocolade (Kinder Bueno)

Print

Recept: Kinder Bueno Spread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor zelf witte hazelnootpasta maken! Aan dit recept worden geen geraffineerde suikers toegevoegd, alleen witte chocolade en vanille. Lekker veel hazelnoten dus en dat maakt deze ‘Kinder Bueno Spread’ ideaal als broodbeleg, voor over de pannenkoeken, ontbijt bowls, over koekjes en meer.

Ingredients

Scale
  • 175 gram hazelnoten
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ tl vanille extract

Extra:

  • foodprocessor
  • siliconen spatel
  • (schone theedoek)
  • steriele jampot met deksel of weckpot

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hier de hazelnoten over uit. Bak de noten gedurende 10-12 minuten in de oven.
  2. Hebben jouw hazelnoten nog een ‘bruin’ velletje? Stop ze dan direct uit de oven in de theedoek, vouw deze dicht en rol met je handen de velletjes los.
  3. Stop de hazelnoten zonder velletjes in de foodprocessor en maal fijn gedurende 5 minuten. Onderbreek 2 – 3 keer en duw de notenpasta met de spatel naar beneden in de mixerkom.
  4. Ondertussen hak je de witte chocolade in stukken en smelt deze au bain marie, of in een steelpannetje op de laagste inductie stand, of simpelweg per 30 seconden in de magnetron.
  5. Voeg de gesmolten chocolade, zonnebloemolie en vanille toe aan de foodprocessor en mix het geheel nog een extra 5 minuten tot een zachte, vloeibare witte hazelnootpasta.
  6. Schep de Kinder Bueno pasta in de pot en laat minstens 1 uur goed afkoelen voor je de deksel er op draait. Door het koelen zal de hazelnootpasta ook een beetje uitharden. Je kunt hem eigenlijk direct hierna gebruiken en smeren op brood etc. Maar na een nachtje, afgesloten, in de voorraadkast is hij de volgende ochtend pas echt klaar en een stukje meer smeerbaar geworden.

Enjoy! Groetjes, Betty

Homemade ‘Nutella’ & ‘Kinder Bueno’ pasta

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze witte hazelnootpasta a.k.a. Kinder Bueno pasta!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago