Pasta Recepten

Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus (Meatballs)

Wist je dat spaghetti met gehaktballen en tomatensaus eigenlijk helemaal niet uit Italië komt?  Het is bedacht door de Italiaanse immigranten in New York, speciaal voor de Amerikanen dus. Deze versie met grote gehaktballen vind je in de States nog veelvuldig terug op de menukaarten van Italiaanse restaurants als ‘Spaghetti Meatballs’ en is eerlijk gezegd erg lekker! Zeker voor de grote vleesliefhebbers.

Meatballs Spaghetti

In diverse films en series hoor je dan ook de term ‘ Meatbal Spaghetti‘ of ‘Spaghetti Meatballs” voorbij komen. Lady en haar Vagebond hebben zelfs op romantische wijze samen een bordje ervan weggewerkt in de tekenfilm. En zeg nou zelf: wie houdt er nou niet van gehaktballetjes?! Maak er een lekkere dikke pasta saus bij en geniet van deze spaghetti met gehaktballen en tomatensaus boordevol extra groente. Hooguit nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas overheen en smullen maar!

Nog meer ‘Amerikaanse’ versies van Italiaanse recepten

Nu is deze ‘Meatballs‘ Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus niet het enige recept dat je veelvuldig in Amerika zult aantreffen. Een andere bekende Amerikaanse versie van een Italiaanse recept is natuurlijk de Mac ‘n Cheese! Een ovenschotel van macaroni pasta met lekker veel kaas en soms ook ham. Ik heb er zelfs een tweede versie van gemaakt met truffel en ei! En wat dacht je van een HotDog Pizza waarbij de bekende New Yorkse hotdog en zijn smaakmakers worden toegepast op een Italiaanse pizza?! Maar laten we dan vooral ook niet dit overheerlijke Italiaans belegde Subway Broodje niet vergeten! Geniet heerlijk van deze recepten!


Print

Recept: Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat spaghetti met gehaktballen en tomatensaus eigenlijk helemaal niet uit Italië komt? Het is bedacht door de Italiaanse immigranten in New York, speciaal voor de Amerikanen dus, en heet dan ook ‘ Spaghetti Meatballs’.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 500 gr half-om-half gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 500 gr (volkoren) spaghetti,
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroente
  • 1 blik tomatenstukjes (400 ml)
  • 1 blikje tomatenpuree (7 ml)
  • ½ runderbouillonblokje
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • optioneel: geraspte parmezaanse kaas.

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Meng de ui, knoflook, gehakt, ei en paneermeel door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en vorm hier vervolgens 20 gehaktballen. Ze mogen best ruim zijn hoor. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de gehaktballen rondom aan en in slechts 10 minuten zijn deze gaar.
  2. Breng ondertussen een ruime pan met water en zout aan de kook, en kook hierin de pasta volgens de verpakking gaar.
  3. Haal de balletjes uit de hapjespan en zet apart. Bak in het achtergebleven bakvet de Italiaanse roerbakgroente gaar gedurende 5-7 minuten.
  4. Voeg de tomatenstukjes, tomatenpuree en een verkruimeld bouillonblokje toe en breng de saus aan de kook op middelmatige temperatuur gedurende 15 minuten. Pureer de saus met een staafmixer en voeg dan de gehaktballen weer toe aan de saus.
  5. Giet de pasta af en serveer deze met de tomatensaus met gehaktballen. Serveer de spaghetti met gehaktballen en tomatensaus direct. Geef er lekker wat Parmezaanse kaas naar wens bij.

Eet smakelijk!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze typisch Amerikaanse Spaghetti met gehaktballen en tomaten saus! Are you ready for some Meat-a-balls?!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

2 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

3 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

5 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

6 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago