Op maandag eten we vegetarisch en daar past deze Spaanse tortilla met geitenkaas uitstekend bij! Met plakjes aardappel en ei als basis, heb je ook meteen een glutenvrije maaltijd te pakken! En qua vulling kun je er lekker mee variëren! Voor ieder wat wils zeg maar.
De Meatless Monday van vandaag is deze voedzame Spaanse tortilla met peterselie, geitenkaas en bosui. Voor als je nog nooit eerder van Spaanse tortilla hebt gehoord; dit is een soort opper-omelet met aardappel als lekker vullende basis. Een Spaanse tortilla heeft dus niks te maken met een Mexicaanse tortilla wrap gemaakt van deeg. De Spaanse tortilla is, zoals de naam al verklapt, een populair gerecht in Spanje. Ik heb het dan ook geregeld gegeten tijdens een vakantie en stedentrip. Hoog tijd om er weer eens zelf een recept mee te maken! Dit gerecht is immers heel geschikt voor een vegetarische maaltijd.
De versie in dit recept heb ik vrij basic gehouden, soms hou ik namelijk wel van less is more. Maar je kunt er naar wens zelf nog allerlei ingrediënten aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan champignons, paprika, tomaat of chorizo (als je geen voorkeur hebt voor een vegetarisch maaltje). Eerder maakte ik bijvoorbeeld ook deze tortilla met geitenkaas of ga voor mini tortillas met champignons. Ook een aanrader!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: heb je een paar punten Spaanse tortilla over? Bewaar die dan goed afgedekt in de koelkast voor de lunch de dag erna! Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten en neemt het makkelijk mee in een bakje of stuk folie.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…